Marc en Bas Oudenhoven in hun bedrijfsgebouw in Oostrum. “In Vierlingsbeek waren we uit ons jasje gegroeid.”
Marc en Bas Oudenhoven in hun bedrijfsgebouw in Oostrum. “In Vierlingsbeek waren we uit ons jasje gegroeid.” Foto: Persfoto

Mar-Oil is meer dan alleen olie: ‘We zijn uit ons jasje gegroeid’

Vierlingsbeek

“We zijn na een gestage bedrijfsgroei uit ons jasje gegroeid. Dat is de reden van onze verhuizing naar Oostrum. Maar dat wil niet zeggen dat we ons nooit meer in Vierlingsbeek vestigen. Dat willen we wel, maar dan moet er wel een geschikte locatie zijn.” 

Marc Oudenhoven, directeur-eigenaar van MarOil, Mar-Gaz en Smeermiddelenwinkel.nl, zeg het met klem. Samen met zijn zoon Bas zit hij achter de computer aan de koffie in het bedrijfspand aan de Loek Nelissenstraat 13 op businesspark De Hulst in Oostrum. “We hebben hier alle ruimte op een goed bereikbare locatie. We hebben ook in Vierlingsbeek en omgeving naar een geschikte ruimte of plaats gekeken, maar helaas niet gevonden. Dit bedrijfspand in Oostrum was voor ons de meest logische stap, nadat we op vele vlakken een bedrijfsgroei hebben doorgemaakt.”

Mar-Oil is een in 2007 opgericht familiebedrijf dat via zijn online webwinkel wereldwijd diverse smeermiddelen, olie en (motor)brandstoffen levert. Ook met het nieuwe bedrijf Mar-Gaz wordt aan de weg getimmerd. “We plaatsen propaangastanks onder onze eigen naam, waar we dit eerder voor bedrijven deden”, meldt Bas. “We gaan binnenkort bijvoorbeeld bij een bakker zo’n tank leveren, vanwege de hoge aardgasprijzen. Heel veel ondernemers en particulieren zijn momenteel op zoek naar een betaalbaar alternatief voor aardgas. Propaan is echt goedkoper. We leveren niet alleen het gas, maar ook de tanks en de aansluiting. Eigenlijk ontzorgen we de klant van begin tot eind. Van levering tot advies en aansluiting.” 

Foto: Een van de vele Mar-Gaz-propaangasketels.

Doordat Mar-Oil nu op deze locatie zit, verkopen de Oudenhovens geen propaangas in flessen meer vanuit Vierlingsbeek. Hiervoor hebben zij een viertal Mar-Gaz-depots, waar klanten terechtkunnen voor het omruilen van al hun gasflessen: Overloon (Shop Jacobs), Holthees (Fa. Wijenberg Dier- Tuin- en Hobbycentrum), Vortum-Mullem ( Camping & Gastenverblijf De Brembroeken) en Lottum (Dietz Mobiele Caravan Service). ““Omdat de vraag naar (propaan)gas hard stijgt, hebben we voor Mar-Oil en Mar-Gaz deze verdeelpunten. Dit maakt het makkelijker voor de particulier”, weet Bas. 


Haal meer kilometers uit je ritten met de 5100. 

De webshop Smeermiddelenwinkel.nl wordt goed gevonden in zowel Nederland, Duitsland als België. “Eerder stonden onze smeermiddelen op drie verschillende locaties. Dit hebben wij nu samengebracht, alles mooi onder één dak op een centraler punt in de regio, vlak naast de A73”, vertelt Marc terwijl hij door het magazijn loopt.

Dit staat propvol kartonnen dozen, stickerprinters en taperollen. “Online verkopen we dagelijks tientallen pakketjes die vervolgens met de post verzonden worden naar zowel bedrijven als particulieren. Natuurlijk zien we veel dezelfde klanten die artikelen bij ons bestellen, maar ook nog steeds nieuwe. Onze website is in coronatijd massaal ontdekt. Daarop kan iedereen, ondernemer of particulier, smeermiddelen bestellen, of het nu gaat om grote hoeveelheden of kleinverpakking. En de propaangasflessen van verschillende merken leveren we tegenwoordig onder meer ook via online bestellingen. Ook daarin volgen we de ontwikkelingen in de markt. Nu hebben we één hoofdkantoor, in Oostrum, waar we centraal en alle rust met ons personeel aan onze toekomst kunnen werken.” Met een lach: “Hopelijk in de toekomst in Vierlingsbeek, want dat is toch het dorp waar wij allebei geboren en getogen zijn.”

Welkom bij Mar-Oil | brandstof, smeermiddelen, vetten, adblue, motorolie


Dit smeermiddel wordt aanbevolen waar olie incidenteel in contact kan komen met voedsel.
Vanuit het magazijn in Oostrum vertrekken dagelijks zendingen door heel Nederland en België.