Sinterklaas kreeg zondag een warm onthaal aan de Maas in Vierlingsbeek.
Sinterklaas kreeg zondag een warm onthaal aan de Maas in Vierlingsbeek. Foto: Gideon Kessler

Grote belangstelling voor intocht Sinterklaas

Vierlingsbeek

Sinterklaas arriveerde zondag onder een stralend zonnetje en onder grote belangstelling in Vierlingsbeek.  Aan de Maas werd de  goedheiligman samen met een vijftiental pieten van harte welkom geheten door een, naar Vierlingsbeeks-Groeningse maatstaven, massaal opgekomen publiek. 

Rond 12.00 uur hadden zich vele kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden voor de veerpont aan de Maas verzameld om te kijken of Sinterklaas wel zou komen. Niet iedereen was daar zeker van. In het Sinterklaasjournaal hadden de kinderen afgelopen dagen kunnen zien dat de pakjesboot gezonken was. Bij de landelijke intocht in Hellevoetsluis werd duidelijk dat de Sint met zijn eigen rode vliegtuig, de Goedheiligman 1, naar Nederland was gevlogen. Vlak bij Hellevoetsluis stapte hij op een andere, vervangende, pakjesboot waarmee de intocht was gered.


Gezellig wandelen met de pieten. Foto: Gideon Kessler

Ook aan Vierlingsbeek leek Sinterklaas in eerste instantie voorbij te varen, maar gelukkig wist hij, na het harde zingen en schreeuwen van de kinderen, uiteindelijk toch voet aan wal (lees de veerpont aan de Staaiweg) te zetten. Na deze intocht spoedde Sinterklaas zich naar de plaatselijke kerk, waar hij vele tekeningen van de kinderen in ontvangst nam en live kon luisteren naar zijn eigen sinterklaasliedjes. Ook konden de kinderen in de kerk deelnemen aan verschillende spelletjes en activiteiten, zoals ‘op de foto met piet’, ‘taaitaai happen’ en ‘paardje rijden’, en Sinterklaas de hand schudden.

Daarna was de koek nog niet op voor Sinterklaas en zijn pieten, want ook in Groeningen werd hij vervolgens warm welkom geheten.

Binnenkort is ook het tv-verslag van de intocht van Sinterklaas in Vierlingsbeek op deze website te zien.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding