Sinterklaas en zijn pieten komen op zondag 13 november naar Vierlingsbeek.
Sinterklaas en zijn pieten komen op zondag 13 november naar Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Intocht Sinterklaas op zondag 13 november in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

Sinterklaas en zijn pieten worden op zondag 13 november, nadat ze welkom zijn geheten aan de Maas in Vierlingsbeek, ontvangen in de plaatselijke Laurentiuskerk. Dat meldt het Sinterklaascomité Vierlingsbeek-Groeningen op zijn Facebookpagina. 

Vanwege het verdwijnen van Zalencentrum Concordia moest het comité op zoek naar een nieuwe ontvangstlocatie voor de goedheiligman en zijn gevolg. Dat is de kerk geworden.

Om 11.15 uur die dag vertrekt de ontvangststoet vanaf het plein tussen de basisschool en de kerk naar de Maas. De route loopt via de Pastoor Janssenstraat, Laurentiusstraat en Staaiweg naar de Maas, waar vervolgens achter dranghekken op Sinterklaas en zijn pieten wordt gewacht. Nadat Sinterklaas en zijn pieten zijn aangekomen in Vierlingsbeek, loopt het gezelschap terug naar de kerk, waar vanaf 12.00 uur verschillende spelletjes en activiteiten, zoals ‘op de foto met piet’, ‘taaitaai happen’ en ‘paardje rijden’ plaatsvinden. Daar is natuurlijk ook een ontmoeting met Sinterklaas mogelijk. Om 13.30 uur zijn de festiviteiten in de kerk afgelopen.

Voor meer informatie:
Sint in Vierlingsbeek en Groeningen | Vierlingsbeek | Facebook