Sinterklaas en zijn pieten brachten zaterdagmiddag een coronaproof bezoek aan Vierlingsbeek
Sinterklaas en zijn pieten brachten zaterdagmiddag een coronaproof bezoek aan Vierlingsbeek Foto: Persfoto

Sinterklaas geniet in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek

In veel gemeenten in Nederland zijn zaterdag en zondag intochten van SInterklaas. Vanwege de huidige coronapandemie verlopen die, net als vorig jaar, wel weer anders dan normaal.

Bij de landelijke intocht werd de goedheiligman door meerdere burgemeesters en kinderen hartelijk welkom geheten bij het Grotepietenhuis (Paleis Soestdijk). Zij liepen langs Sinterklaas en brachten als cadeau streekproducten mee. Ook de vijf burgemeesters van de gemeenten die per 1 januari 2022 opgaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk waren, net als eerder in het Sinterkiaasjournaal,  prominent in de tv-uitzending te zien. Zij toonden Sinterklaas onder meer en vol trots het kersverse logo van de gemeente Land van Cuijk. 

Vervolgens spoedde Sinterklaas zich met een groep pieten naar Vierlingsbeek, waar hij natuurlijk ook met open armen werd ontvangen. De aanwezige kinderen kregen een snoepje van de pieten en verrasten op hun beurt de in een open limousine zittende goedheiligman met tekeningen en liedjes, die ze, vaak vocaal ondersteund door hun ouders en/of opa’s en oma’s en met stralende gezichten, luidkeels ten gehore brachten. 

Zondag brengen Sinterklaas en zijn pieten een bezoek aan Groeningen. 

Voor meer foto’s en informatie over Sinterklaas in Vierlingsbeek en Groeningen, klik hier

Landelijke intocht gemist? Terugkijken? Klik hier

Uitzending Sinterklaasjournaal met de vijf vertrekkende burgemeesters gemist? Klik hier (uitzending dinsdag).

De vijf gemeenten in het Land van Cuijk staan aan de vooravond van een herindeling. Per 1 januari gaan ze op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, goed voor 90.000 inwoners en in oppervlakte de grootste van Brabant

Zwaaien naar de fotograaf.....
Versierde ramen.... welkom Sinterklaas!
Er staat een paard in de tuin....
De boodschap van deze twee is helder..
Een lekker snoepje van piet.....
Een papieren zak vol tekeningen en meer voor Sinterklaas en zijn pieten...