Sinterklaas kan niet wachten om de kinderen uit Vierlingsbeek en Groeningen weer te kunnen zien.
Sinterklaas kan niet wachten om de kinderen uit Vierlingsbeek en Groeningen weer te kunnen zien. Foto: Persfoto

Sinterklaas maakt rondrit door bebouwde kom

Vierlingsbeek

Het Sinterklaascomité Vierlingsbeek en Groeningen heeft gezien de toenemende coronabesmettingen besloten de intocht van Sinterklaas op zaterdag 13 november in Vierlingsbeek aan te passen. 

Er vinden geen activiteiten in de gymzaal van de basisschool en op het plein plaats. Dit om een (grote) toestroom van mensen te voorkomen, zo maakt het Sinterklaascomité bekend. “We hebben gekeken naar wat wél mogelijk is, want Sinterklaas kan niet wachten om die lieve kinderen uit Vierlingsbeek en Groeningen dit jaar weer in het ‘echt’ te kunnen zien.”

Op zaterdag 13 november, tussen 14.30 uur en 17.30 uur, rijdt Sinterklaas door de bebouwde kom van Vierlingsbeek, voorafgegaan door een geluidswagen die de komst van de goedheiligman en zijn pieten luid en duidelijk aankondigt. 

“Sinterklaas zou het erg leuk vinden als jullie buiten ook wat mooie versiering neerhangen, zodat hij zich echt welkom voelt”, meldt het Sinterklaascomité. “Zo zou het fijn zijn als de namen van de kinderen ergens te zien zijn, op het raam bijvoorbeeld: ‘Hier wonen:..., of op de mutsen van de kinderen. Er is een mogelijkheid om knutselwerkjes, verlanglijstjes etc. op afstand te overhandigen. We willen iedereen vragen om zoveel mogelijk vóór het eigen huis te blijven staan en op deze manier Sinterklaas te begroeten. Ook willen wij jullie nadrukkelijk vragen om niet achter de wagen aan te lopen/fietsen, om er op deze manier samen voor te zorgen dat de veiligheid van iedereen gewaarborgd kan blijven. Kinderen die aan een doodlopende straat wonen, willen wij vragen om aan het begin van de straat te wachten op de Sint.”

De intocht van Sinterklaas in Groeningen, aanstaande zondag, blijft ongewijzigd.

Voor verdere informatie en eventuele wijzigingen kijk op Facebook Sint in Vierlingsbeek en Groeningen en/of op de websites: www.vierlingsbeek-groeningen.nl en www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl.

“Mochten er nog vragen zijn, dan zijn wij te bereiken op ons e-mailadres. We hopen er op deze wijze voor de kinderen uit Vierlingsbeek en Groeningen toch nog een fijne en feestelijke dag van te maken”, zo sluit het Sinterklaascomité Vierlingsbeek en Groeningen zijn bericht af. Het e-mailadres is: sintvierlingsbeekgroeningen@gmail.com.