Volharding won zondag met 2-1 van Venlosche Boys, een belangrijke zege in de strijd om de tweede plaats. Foto: depositphotos

Volharding doet met zwaarbevochten zege goede zaken

Sport

Volharding heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in de eerste klasse C. Op karakter wonnen de zwaar gehandicapte roodwitten met 2-1 van het uitstekend spelende Venlosche Boys, getraind door oud-Volharding-trainer Chris Burhenne. Door dit resultaat is Volharding twee duels voor het einde al verzekerd van minimaal de derde plaats op de ranglijst. Een bijzonder knappe prestatie van de promovendus uit Vierlingsbeek.

Bij Volharding was er zondagmiddag een positieve én negatieve hoofdrol voor aanvaller Luuk Rühl. Rühl maakte beide doelpunten maar pakte ook tweemaal geel. Daardoor moest Volharding de laatste twintig minuten met een man minder de punten in eigen huis zien te houden. Gelukkig voor Luuk Rühl -die zich na afloop als allereerste verontschuldigde bij zijn medespelers en de staf voor vooral zijn domme tweede gele kaart- trokken de Vierlingsbekenaren de zege uiteindelijk over de streep. Ook trouwens weer door het geweldige keeperswerk van Bono Barten.

Het was zondagmiddag een raar gezicht langs de lijn. Bij Volharding stonden liefst acht geblesseerden en één geschorste langs de dug-out toe te kijken, terwijl er bij Venlosche Boys maar liefst negen wisselspelers ter beschikking stonden. In het eerste half uur had Volharding bijzonder weinig in te brengen tegen het goed combinerende Venlosche Boys. Al na een minuut moest de prima spelende Tom Kessels een inzet van David Driessen van de lijn. In de 14e minuut draaide Bob Hoveling geweldig weg bij zijn tegenstander, maar zijn inzet met buitenkant rechts werd door Bono Barten met de voeten tot hoekschop verwerkt.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Venlosche Boys op een verdiende voorsprong kwam. De helemaal vrijstaande Bob Hoveling liet Bono Barten in de 27e minuut met een diagonale schuiver kansloos: 0-1. De Boys-trainer Chris Burhenne riep vanaf de zijkant, dat er geen plaats was voor euforie. Dat bleek aan dovemansoren gericht, want een minuut later was het alweer gelijk. De eerste geslaagde aanval van de thuisclub was raak. Brent Achten gaf een prachtige pass met zijn mindere linkerbeen op Tim Martens. Martens behield het overzicht en vond bij de tweede paal Luuk Rühl, die geen enkele moeite had om de bal binnen te schuiven: 1-1. Venlosche Boys leek wat aangeslagen door die plotse tegentreffer. Een indraaiende vrije trap van Vincent Buijssen werd door alles en iedereen gemist en verdween rakelings langs de voor hem verkeerde kant van het doel. Luuk Rühl schampte een voorzet van Sven Jenniskens met zijn hoofd, waarna de mee opgekomen Tom Kessels de bal over schoot. Aan de andere kant moest Bono Barten voor rust nog tweemaal handelend optreden bij kansen van Bob Hoveling en Paul Wienhoven.

In de tweede helft was de wedstrijd aanvankelijk wat meer in balans. Vijf minuten na de hervatting redde Venlosche Boys-doelman Jimmy Kessels geweldig op een schot van Brent Achten, na een vloeiende aanval via Sven Jenniskens en Vincent Buijssen. Daarna bracht Bono Barten weer tweemaal redding op inzetten van Bob Hoveling. Na een dik uur spelen was een op het oog ‘kansloos’ schot van captain Mark Blenckers van een meter of veertig de aanleiding tot de voorsprong voor Volharding. Goalie Kessels verwerkte de knal van Blenckers niet goed en gaf een corner weg. Die hoekschop werd door Vincent Buijssen haarfijn op het hoofd van Luuk Rühl gekruld: 2-1. Diezelfde Rühl maakte tien minuten later -met al geel op zak- een oliedomme handsbal, waardoor Volharding met tien man verder moest. Daarnaast moest sterkhouder Brent Achten zich geblesseerd laten wisselen.

Hij werd vervangen door de controleur van het tweede elftal, de debuterende Hank van Daal (21). Die deed dat prima en zonder enige schroom. Tien minuten voor tijd werd er een goal van Tim Martens afgekeurd, waarna in de directe tegenaanval een bal van wederom Bob Hoveling door Jens Biersteker van de lijn werd gehaald. Daarna was het alle hens aan dek voor de thuisclub om de voorsprong tot het einde vast te houden. Een schot van Sergi Simons werd gekeerd door Bono Barten. Zelfs aanvaller Sven Jenniskens blokte verdedigend heel knap een inzet van een Venlosche Boys-aanvaller. Bob Hoveling kopte naast en invaller Redouan Bahloul zag zijn inzet op het dak van het doel belanden. Opnieuw Bob Hoveling werd gestuit door Bono Barten met assistentie van Tom Kessels. Weer Sergi Simons besloot in het zijnet.

De allergrootste kans op de gelijkmaker kreeg wederom Bob Hoveling. In de vijfde minuut van de extra tijd werd Hoveling’s schot echter van richting veranderd door Jens Biersteker - die daar totaal geen weet van leek te hebben - waardoor de bal rakelings over het Volharding-doel scheerde. De verdiende gelijkmaker kwam er daardoor niet meer voor de bezoekers en Volharding koesterde de drie punten. Door de zege van zondagmiddag staat Volharding nu - met nog twee duels te gaan - weer alleen tweede op de ranglijst met drie punten voorsprong op EFC uit Eersel.