Invaller Sven Jenniskens wordt bedankt voor zijn voortreffelijke actie voorafgaand aan de 2-1 van Vincent Buijssen.
Invaller Sven Jenniskens wordt bedankt voor zijn voortreffelijke actie voorafgaand aan de 2-1 van Vincent Buijssen. Foto: Toon Gerrits

Volharding nieuwe lijstaanvoerder na moeizame thuiszege

Sport

Volharding won zondagmiddag op het eigen sportpark Soetendaal moeizaam en nauwelijks verdiend van het laag geklasseerde Minor uit Nuth: 2-1. Een gouden wissel van trainer Jan Pruijn na een klein uur bezorgde de roodwitten de overwinning. Met zijn eerste balcontact vond invaller Sven Jenniskens namelijk Vincent Buijssen, die raak kopte. Door de zege van Volharding en het gelijkspel van koploper Spcl. Susteren (nummer twee Mierlo Hout had een vrije dag, red.) passeerde Volharding beide concurrenten en zijn de Bekenaren nu opeens de nieuwe ranglijstaanvoerder. Het wordt razend spannend in de eerste klasse F: nummer vijf in de stand De Ster heeft slechts twee punten minder dan nummer één Volharding.

Aan de verhoudingen op het veld was niet te zien welke ploeg bovenaan meedoet in deze competitie en welk team in de onderste regionen vertoeft. Volharding begon ontzettend slap aan de wedstrijd. Al na 39 seconden had Minor-aanvoerder Swen Cornelissen een grote kans op de openingstreffer, maar hij schoot rakelings naast. Volharding was meteen gewaarschuwd, maar een minuut later keek het toch tegen een achterstand aan. De mee opgekomen back Tom Hermans liet Volharding-keeper Bono Barten kansloos: 0-1. Volharding stelde daarna echter snel orde op zaken. Na een steekbal van Marco Daniëls maakte Tim Martens in de 10e minuut met zijn zevende treffer van het seizoen de gelijkmaker: 1-1. Even later werd een inzet van Joop Daniëls geblokt.

Aan de ander kant werd de Oekraïner Danila Tsilyk gestuit door Bono Barten. Er ontspon zich vervolgens een open wedstrijd. Na twintig minuten was Vincent Buijssen iets te zelfzuchtig toen hij oog in oog verscheen met de gasten-doelman Levi Hanckmann. Buijssen schoot de bal in de handen van Hanckmann, waar hij de bal beter af had kunnen leggen op een medespeler. Ook Tim Martens ging voor eigen succes na een steekbal van Vincent Buijssen, maar mikte voorlangs. Weer Tsilyk was vervolgens gevaarlijk namens Minor, maar de handige aanvaller schoot via Tom Kessels naast. Bij de aansluitende hoekschop werd Bono Barten in de rug gesprongen, maar scheidsrechter Clint van der Heyden uit Alblasserdam floot niet voor een overtreding. In een mêlee van spelers werd de bal daarna van de doellijn gehaald. Aan de overzijde pakte Hanckmann een vrije trap van Vincent Buijssen klemvast. Tom Hermans mikte met een zwabberschot namens Minor niet heel ver naast.

Speelde Volharding voor rust al slordig en onzorgvuldig, na de thee werd het nog een graadje erger. De gasten uit Nuth kregen maar liefst tien corners te nemen, tegenover Volharding slechts één. De Volharding-defensie stond echter redelijk goed, met dit keer Nino Janssen als de grote uitblinker. In de 50e minuut haalde Marco Daniëls een inzet van Leander Peeters van de doellijn. Even later schoot Minor-captain Swen Cornelissen niet heel ver over. In de 62e minuut werd centrumspits Joop Daniëls naar de kant gehaald. Hij werd vervangen door supersub Sven Jenniskens. Jenniskens werd linkerspits, Vincent Buijssen verhuisde naar de punt.

Die combinatie bleek gelijk goud waard. Jenniskens ging met zijn eerste actie op avontuur, haal de achterlijn en kwam met een puntgave voorzet voor Vincent Buijssen. Buijssen kopte daarna geheel vrijstaand raak: 2-1. Het was Buijssens’ negende treffer van het seizoen. Jenniskens bleek in het vervolg van de wedstrijd weer nauwelijks te houden en kon alleen ten koste van gele kaarten worden gestuit. Drie Minor-spelers gingen op de bon. Aan de andere kant hield Bono Barten Minor tot driemaal toe van de gelijkmaker af en daarmee toonde de goalie zich weer eens een puntenpakker. Vincent Buijssen had in de extra tijd nog de 3-1 moeten maken, maar de topschutter vond slechts het zijnet.

Volgende week zondag staat er voor Volharding een echte topper op het programma. De nieuwe koploper gaat op bezoek bij de nieuwe nummer twee in de stand promovendus SV Valkenswaard. Beide teams hebben 29 punten op hun conto, Volharding had daar één duel minder voor nodig dan Valkenswaard. Eerder dit seizoen werd Volharding in eigen huis weggecounterd door Valkenswaard. Op 15 oktober 2023 werd het in Vierlingsbeek 2-4.

Vincent Buijssen was opnieuw doeltreffend voor Volharding. Foto: Toon Gerrits

Karakteristieken Volharding-Minor:
Scheidsrechter: Clint van der Heyden (Alblasserdam);
Neutrale assistent-scheidsrechters: Bart Wilbers (Valkenswaard) en Isis Thorissen (Eindhoven);
2e min. 0-1 Tom Hermans, 10e min. 1-1 Tim Martens, 63e min. 2-1 Vincent Buijssen;
Toeschouwers: 200;
Gele kaarten: Jean Louis Hassan, Danila Tsilyk, Swen Cornelissen en Oussama Lazam (allen Minor).

Opstelling Volharding: Bono Barten; Stef van Dijck, Nino Janssen, Rick Maassen, Tom Kessels; Rens ten Brinke, Mark Blenckers (82. Sam Janssen), Marco Daniëls (90. Lars van Treek); Tim Martens, Joop Daniëls (62. Sven Jenniskens), Vincent Buijssen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding