Volharding-doelman verrichtte zondag een cruciale redding door bij een 1-2 stand een penalty te stoppen. Foto: Toon Gerrits

Volharding koestert punt in thuiswedstrijd

Sport

Nummer twee Volharding kwam zondagmiddag in de eerste wedstrijd na de winterstop thuis goed weg tegen de uitstekend spelende middenmoter De Ster uit Stein. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde invaller Sharif Tah voor 2-2 en daarmee voor een bonuspunt, dat zal worden gekoesterd in Vierlingsbeek. De gelijkmaker was überhaupt nog slechts mogelijk, omdat Volharding-keeper Bono Barten tien minuten eerder een penalty stopte en Volharding daardoor nog tot het laatst in de wedstrijd hield. Omdat koploper Susteren zondagmiddag zijn wedstrijd won, greep Volharding wel naast de eerste periodetitel. Met nog één duel te gaan in die eerste periode heeft Susteren nu een onoverbrugbare voorsprong van vier punten op de Bekenaren.

Het was in de defensie weer eens puzzelen voor Volharding-trainer Jan Pruijn. Met Thomas Rijn, Lars van Treek en Stef van Dijck ontbraken zondagmiddag alle drie de rechtsbacks geblesseerd op het appel. Daarnaast begon centrumverdediger Tom Kessels - terug van een blessure- nog op de bank, omdat hij nog geen negentig minuten kon volmaken. De defensie, maar ook de rest van het team, begon wankel aan de wedstrijd. De Ster was zeer dreigend, maar echte goede kansen werden er door de gasten niet afgedwongen.

In de 20e minuut kwam Volharding volstrekt tegen de verhouding in op voorsprong. Uit de omschakeling zorgde Tim Martens met zijn vijfde competitietreffer van het seizoen voor de 1-0. Ook na die verrassende treffer kreeg Volharding geen grip op het spel van de bezoekers en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Die viel in de 38e minuut. De veelvuldig opkomende linksback Sjoerd van Mulken bediende centrumspits Frank Kamps vanaf de achterlijn. Kamps torende hoog boven alles en iedereen uit en kopte bij de tweede paal raak: 1-1. Vlak voor rust kreeg Volharding via een aantal uitbraken toch de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, maar met name Tim Martens speelde het een paar keer slecht uit.

Diezelfde Martens had Volharding direct na de hervatting op 2-1 moeten zetten, maar de rechter flankaanvaller stuitte op De Ster-doelman Noël Jamin. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Middenvelder Timo Haberland leek een op het oog kansloos schot af te vuren, maar de bal ging via het been van Rick Maassen de lucht in en verdween zo zeer ongelukkig over de door de zon verblinde Bono Barten: 1-2. Op het uur redde Barten op een kopbal van Frank Kamps. Kamps zag daarna Barten ver voor zijn goal staan, maar de goalie was net op tijd terug om de bal uit het doel te houden. Tien minuten voor tijd raakte Diyar Acik namens de gasten de paal, waarna Rens ten Brinke Acik onderuithaalde in het strafschopgebied.

Niet voor het eerst sinds Bono Barten bij Volharding speelt, toonde de sluitpost weer eens zijn niet geringe kwaliteiten. Barten keerde de penalty van Frank Kamps. Het bleek een cruciale redding van de puntenpakker uit Sint Anthonis. In de 90e minuut maakte invaller Sharif Tah met zijn tweede seizoentreffer namelijk nog de 2-2 in een coproductie met een andere invaller Sven Jenniskens. Met de gelijkmaker kreeg Volharding al meer dan het eigenlijk verdiende, maar het had daarna ook nog zomaar kunnen winnen. Gelukkig voor De Ster vloog een vrije trap van captain Mark Blenckers echter rakelings naast het doel van Jamin, waardoor er aan de uitslag niets meer veranderde.

Volharding- De Ster: 2-2 (1-1):
scheidsrechter: Michel van de Luitgaarden (Sliedrecht), neutrale assistent-scheidsrechters: Herm-Jan van Boxtel (Tilburg) en Jan van Asseldonk (Uden);
20e min. 1-0 Tim Martens, 38e min. 1-1 Frank Kamps, 48e min. 1-2 Timo Haberland, 90e min. 2-2 Sharif Tah;
Toeschouwers: 250;
Gele kaarten: Vincent Buijssen, Tim Martens, Joop Daniëls, Tom Kessels en Nino Janssen (allen Volharding); Davy Hodselmans, Sjoerd van Mulken en Bob Dukers (allen De Ster);
Opstelling Volharding: Bono Barten; Sam Janssen (73. Sven Jenniskens), Rick Maassen, Nino Janssen, Jens Biersteker (81. Tom Kessels); Rens ten Brinke, Mark Blenckers, Marco Daniëls; Tim Martens (86. Sharif Tah), Joop Daniëls, Vincent Buijssen.