Verdediger Nino Janssen scoorde in blessuretijd de gelijkmaker voor Volharding: 2-2. Foto: Toon Gerrits

Volharding in extremis gelijk tegen Olympia’18

Sport

In de wetenschap dat zowel eersteklasser Volharding als tweedeklasser Olympia’18 zich vorige week al plaatste voor de volgende bekerronde, deelden beide ploegen zondagmiddag in Vierlingsbeek in het laatste pouleduel de punten. Na een zeer verdiende 0-2 ruststand voor Olympia’18 maakte Volharding in blessuretijd de niet meer verwachte gelijkmaker: 2-2.

Olympia’18 leek duidelijk meer zin in het prestigeduel te hebben dan Volharding. Volharding-keeper Bono Barten redde een aantal malen bekwaam, maar vier minuten voor rust liet hij een schot van Joep Weijers los, waarna Freek Kerkhoff simpel de 0-1 kon binnen schuiven. Op slag van rust haalde Rick Maassen Lewis Menga neer net buiten de zestien. Scheidsrechter Roy Schuurmans uit Heesch oordeelde echter dat de overtreding binnen het strafschopgebied zou zijn gemaakt. Joep Weijers mocht vanaf elf meter aanleggen, maar hij zag zijn penalty gestopt worden door Bono Barten. In de rebound scoorde Weijers alsnog en zorgde daarmee voor de 0-2 ruststand.

Was de eerste helft vrijwel compleet voor de gasten uit Boxmeer, in het tweede bedrijf was Volharding de bovenliggende partij. Veel kansen leverde dat in tegenstelling tot de eerste twee bekerduels niet op voor de roodwitten. Effectief was men ditmaal echter wel. Lang stond het bij Olympia’18 verdedigend uitstekend, maar in de 73e minuut zorgde invaller Sharif Tah met een prachtig zondagsschot voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Een minuut later keerde Olympia’18-doelman Niek van Dijk een inzet van een andere invaller Joop Daniëls. Aan het spel van Volharding valt nog behoorlijk wat te verbeteren, met de veerkracht zit het echter wel goed. Net als tegen SSS’18 scoorden de Vierlingsbekenaren ver in blessuretijd. Op aangeven van de wél prima spelende Marco Daniëls kopte de mee opgekomen centrale verdediger Nino Janssen de eindstand op het scorebord: 2-2.

Karakteristieken:
Volharding-Olympia’18: 2-2 (0-2);
41e min. 0-1 Freek Kerkhoff, 45e min. 0-2 Joep Weijers, 73e min. 1-2 Sharif Tah, 97e min. 2-2 Nino Janssen;
Scheidsrechter: Roy Schuurmans (Heesch);
Toeschouwers: 400;
Gele kaarten: Nino Janssen, Mark Blenckers en Tom Kessels (allen Volharding); Freek Kerkhoff (Olympia’18).

Opstelling Volharding: Bono Barten; Nino Janssen, Rick Maassen (46. Sam Janssen), Tom Kessels, Lars van Treek; Mark Blenckers ©, Rens ten Brinke, Marco Daniëls; Sven Jenniskens (46. Joop Daniëls), Vincent Buijssen (63. Sharif Tah), Tim Martens (46. Luuk Rühl)

Spitsuur in de slotfase van het bekerduel voor het Boxmeerse doel.