Ondanks twee doelpunten verloor Volharding met 3-2 van hekkensluiter Sportclub’25/ Foto: Depositphotos

Pover Volharding verliest van hekkensluiter

Sport

Volharding heeft zichzelf  een bijzonder slechte dienst bewezen. Op bezoek bij hekkensluiter Sportclub’25 uit Bocholtz verloren de roodwitten geheel onnodig met 3-2. Omdat ook koploper Spcl. Susteren het niet veel beter deed (zij verloren thuis met 0-1 van nummer voorlaatst Someren, red.) is de achterstand op die ploeg niet groter geworden. Wel zag Volharding Mierlo Hout aan zich voorbij trekken naar plek twee op de ranglijst.

Volharding beleefde zondagmiddag een déjà vu naar 5 maart 2023. Toen traden de roodwitten in Hoensbroek aan tegen de rodelantaarndrager van destijds, EHC uit Hoensbroek. Ook toen verloor Volharding, destijds met 3-1. In de winterstop had EHC zich enorm versterkt met een viertal Belgen en dat leidde later tot succes en zelfs nog bijna de nacompetitie. Ook de tegenstander van vandaag, Sportclub’25, haalde tijdens de winterstop drie nieuwe spelers en ook zij lijken daarvan optimaal te gaan profiteren. Afgelopen dinsdag boekte de ploeg uit Bocholtz de eerste overwinning tegen Chevremont (4-0, red.) en zondag werd Volharding dus verslagen.

Op een zeer zwaar grasveld in een druilerig Zuid-Limburg had Volharding in de eerste helft nog weinig te duchten van Sportclub’25. In de 6e minuut verdween een voorzet van Vincent Buijssen voorlangs, nadat Tim Martens er net niet meer bij kon. Drie minuten later raakte Marco Daniëls de paal. Aan de andere kant schoot Bart Dieteren rakelings voorlangs nadat scheidsrechter Danny van Riet uit Posterholt vergat om voor hands te fluiten. In de 23e minuut kwam Volharding verdiend op voorsprong. De thuisdefensie schutterde, waarna Marco Daniëls neef Joop Daniëls een niet te missen kans bood: 0-1. Na ruim een half uur hadden de bezoekers het duel voortijdig moeten beslissen. Eerst was de inzet van Tim te zacht en daarna wilde Vincent Buijssen de bal binnen krullen, waar hij wellicht beter vol uit had kunnen halen. Nu kon doelman Lars van Meurs (één van de nieuwelingen, gekomen van TOP Oss, red.) redden.

Waar Volharding de wedstrijd dus al had moeten beslissen, kwamen er in de laatste vijf minuten van de eerste helft plots kansen voor de gastheren. Eerst werd de helemaal vrijstaande Max Gaber nog geblokt, maar in de 45e minuut zorgde invaller Mirsad Huric (hij verving de geblesseerd geraakte Bas loozen, red.) met zijn eerste balcontact voor de 1-1. Daarna moest Volharding-keeper Bono Barten nog handelend optreden op een kopbal van Bart Dieteren.

Na 35 seconden in de tweede helft kreeg Sportclub’25 wederom een dot van een kans. Uit de draai schoot Allessandro Pillitteri rakelings naast het doel van Volharding. Daarna nam Volharding het initiatief weer over, maar stond het vizier van de Bekenaren allerminst op scherp. Vincent Buijssen vond Van Meurs op zijn weg en lepelde de bal even later over het doel. Joop Daniëls probeerde het van te ver. In de 64e minuut was het wel raak. Marco Daniëls was opnieuw de aangever en nu rondde Tim Martens bij de tweede paal af: 1-2. De winst leek voor het grijpen voor het team van trainer Jan Pruijn, maar binnen vier minuten stond het echter alweer gelijk. Eerst redde Bono Barten nog op een schot van Bart Dieteren, maar de aansluitende hoekschop werd door rechtsback Tom Windmüller steenhard raak geknikt: 2-2. Daarna werd Volharding op strijd en passie compleet afgetroefd door de thuisclub. Vier minuten voor tijd leidde dat tot de zeker niet onverdiende winnende treffer voor het team van trainer Rob Pierik. Het was Max Gaber die Sportclub’25 de zege schonk na opnieuw slecht verdedigend werk aan Volharding-zijde: 3-2. Daarmee verhoogt rodelantaarndrager Sportclub’25 binnen vijf dagen het aantal punten van twee naar acht. Het grote doel van de Zuid-Limburgers is om volgend jaar tijdens het 100-jarig bestaan ook nog eerste klasse te spelen. Als men zo doorgaat, lijkt dat zeker een realistisch scenario.

Sportclub’25-Volharding: 3-2 (1-1)
Karakteristieken:
scheidsrechter: Danny van Riet (Posterholt);
23e min. 0-1 Joop Daniëls, 45e min. 1-1 Mirsad Huric, 64e min. 1-2 Tim Martens, 68e min. 2-2 Lars Windmüller, 86e min. 3-2 Max Guber;