Volharding wist zondag in en tegen Chevremont negen keer het net te laten bollen. Foto: depositphotos

Volharding haalt uit met historische negenklapper

Sport

Volharding schreef zondagmiddag clubgeschiedenis. De roodwitten boekten namelijk de hoogste overwinning ooit op eersteklasseniveau. Op bezoek bij nummer negen Chevremont uit Kerkrade zegevierden de Vierlingsbekenaren met maar liefst 1-9. Op 18 maart 2001 won Volharding destijds met 0-8 op bezoek bij Venlo. Met de monsterscore tegen Chevremont gaf Volharding een hele sterke reactie na het 3-2 verlies twee weken geleden bij hekkensluiter Sportclub’25.

Zondagmiddag was Vincent Buijssen eindelijk weer eens het goudhaantje. De topschutter stond bijna drie maanden droog, maar tegen Chevremont trof de Hegelsommer in Vierlingsbeekse dienst maar liefst driemaal doel en vijzelde zijn seizoentotaal daarmee op tot acht. Ook verzorgde Buijssen nog twee assists. Volharding staat nu derde op de ranglijst, slechts één punt achter de nummers één en twee, Spcl. Susteren en Mierlo Hout.

In de eerste twintig minuten zag het er nog allerminst naar uit, dat Volharding zo ongenadig uit de slof zou schieten. De razendsnelle aanvallers van Chevremont maakten het de Bekenaren uiterst lastig. Al na drie minuten moest Volharding-doelman Bono Barten handelend optreden na een knal van Ravin Thiyegesu. Zes minuten later schoot Calvin Römer de thuisclub op voorsprong: 1-0. Weer een minuut later moest Barten opnieuw ingrijpen bij een inzet van Tim Blättler. In de 19e minuut redde Barten wederom op een schot van Samuel Nygaard.

Er ontspon zich vervolgens een open wedstrijd. In de directe tegenaanval werd Joop Daniëls gestuit door de Chevremont-keeper Shaughn Prickarts en door een tweetal verdedigers. Even later werd Marco Daniëls gestuit door diezelfde Prickarts. In de 32e minuut kreeg Vincent Buijssen de bal op een presenteerblaadje van een Chevremont-verdediger, waarna de topscorer het cadeautje simpel uitpakte: 1-1. Aan de andere kant prikte aanvoerder Daniël Meijer de bal maar net naast. Zes minuten voor rust kreeg Ravin Thiyegesu rood van scheidsrechter Jochem Marsman na buitensporig inkomen op Vincent Buijssen. Daarmee kantelde de wedstrijd compleet, zelfs voor rust nog. Vincent Buijssen zelf zette Volharding op het juist spoor. Hij krulde in de 42e minuut een corner direct binnen: 1-2. Op slag van rust bepaalde Joop Daniëls -na mooi voorbereidend werk van Tim Martens- de ruststand op 1-3.

In de tweede helft ging het vervolgens snel. Chevremont gooide met een man minder al snel de handdoek in de ring. Volharding bleef daarentegen zeer hongerig en gretig op zoek gaan naar meer doelpunten. Eerst werd er nog een kopbal van Nino Janssen van de lijn gehaald en schoot Joop Daniëls te gehaast over. Daarna was het hek van de dam. In de 55e minuut zorgde Marco Daniëls voor 1-4. Een minuut later voltooide Vincent Buijssen met een fraaie stift zijn hattrick: 1-5. Daarna sloeg trainer Jan Pruijn aan het wisselen, hij bracht maar liefst vijf verse krachten.

De doelpuntenproductie stokte daarmee echter niet. Vincent Buijssen en Tom Kessels scoorden nog niet, maar in de 74e minuut maakte Marco Daniëls op aangeven van Vincent Buijssen het half dozijn vol: 1-6. Bastin Spel verschalkte daarna nog bijna zijn eigen doelman. Twee minuten na de 1-6 was het alweer raak. Nu was het verdediger Nino Janssen die een corner van Vincent Buijssen snoeihard raak kopte: 1-7.

In de 80e minuut deed ook collega-verdediger Tom Kessels nog een duit in het zakje: 1-8. Vlak voor tijd bepaalde invaller Sharif Tah de eindstand op 1-9. Tah heeft inmiddels een fenomenaal doelpuntengemiddelde. De aanvaller uit Nijmegen komt relatief weinig aan spelen toe, maar heeft in 111 minuten -verdeeld over zeven duels- al driemaal het net gevonden: oftewel elke 37 minuten was hij trefzeker. Daar komt niemand van zijn teamgenoten ook maar bij in de buurt. De afscheid nemende Jan Pruijn was na afloop beduusd van de grote uitslag. De 65-jarige oefenmeester uit Molenhoek boekte zijn hoogste overwinning ooit in zijn carrière. Het ontlokte Pruijn na afloop de volgende uitspraak: “Dat mij dit in mijn laatste jaar als trainer nog overkomt. Had ik misschien toch nog meer moeten coachen en pushen om de dubbele cijfers te halen.”

Voor Volharding is het na de monsterscore spijtig dat men volgende week een vrije zondag heeft, door het oneven aantal teams in de eerste klasse F. Over twee weken spelen de roodwitten thuis tegen de nummer voorlaatst Minor uit Nuth.

Karakteristieken:
Chevremont-Volharding: 1-9 (1-3);
Scheidsrechter: Jochem Masman (Dommelen), neutrale assistent-scheidsrechters: André Werrelmann (Heeze) en John Ruinard (Baarlo);
9e min. 1-0 Calvin Römer, 32e min. 1-1 Vincent Buijssen, 42e min. 1-2 Vincent Buijssen, 45e min. 1-3 Joop Daniëls, 55e min. 1-4 Marco Daniëls, 56e min. 1-5 Vincent Buijssen, 74e min. 1-6 Marco Daniëls, 76e min. 1-7 Nino Janssen, 80e min. 1-8 Tom Kessels, 88e min. 1-9 Sharif Tah;
Toeschouwers: 125;
Gele kaart: Hank van Daal (Volharding), rode kaart: 39. Ravin Thiyegesu (Chevremont) voor het buitensporig inkomen op een tegenstander

Opstelling Volharding: Bono Barten; Stef van Dijck (76. Sharif Tah), Nino Janssen, Rick Maassen (66. Lars van Treek), Tom Kessels; Rens ten Brinke (66. Sven Jenniskens), Mark Blenckers, Marco Daniëls (76. Hank van Daal); Tim Martens, Joop Daniëls, Vincent Buijssen (76. Steven Wassenaar)