Volharding scoorde twee keer tegen Sportclub’25: 2-0.
Volharding scoorde twee keer tegen Sportclub’25: 2-0. Foto: depositphotos

Volharding start met thuiszege aan competitie

Sport

Volharding is het nieuwe seizoen begonnen met een thuisoverwinning op promovendus Sportclub’25 uit Bocholtz: 2-0.Voetballend hield het zondagmiddag niet over, maar het resultaat vergoedde uiteindelijk veel voor de ploeg van trainer Jan Pruijn. De winst was extra belangrijk, omdat Volharding volgende week op de tweede speeldag een vrije zondag heeft. Bij elk ander resultaat vandaag, zouden de roodwitten daardoor al gelijk achter de feiten hebben aangelopen. Nu staan ze na de eerste speeldag op de derde plek op de ranglijst, voor wat het waard is na één wedstrijd.

Het basisteam van de thuisclub kende twee verrassingen. Achterin kreeg Rick Maassen de voorkeur boven Nino Janssen en voorin stond Sharif Tah aan de rechterkant ten faveure van de wellicht verwachte Sven Jenniskens. De eerste helft was van een bijzonder pover niveau. Beide ploegen creëerden nauwelijks kansen, waarbij opviel dat de bezoekers uit Zuid-Limburg veel feller waren dan de gastheren uit Vierlingsbeek.

In het tweede bedrijf gebeurde er wel van alles, al was het voetbal nog steeds niet bijster goed. Drie minuten na de hervatting controleerde Volharding-spits Joop Daniëls een pass van Sharif Tah in kansrijke positie niet goed. In de 51e minuut deed Daniëls het beter. Hij soleerde door de Sportclub’25-defensie en werd neergelegd binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Martin de Witte wees resoluut naar de stip.

Goaltjesdief Vincent Buijssen plaatste zich zoals gewoonlijk achter de bal, maar zijn inzet werd gestopt door de gasten-doelman Randy van Goethem. Arbiter De Witte oordeelde echter dat Van Goethem te snel van zijn lijn kwam en liet de strafschop overnemen. In tweede instantie faalde Buijssen niet: 1-0. De bezoekers raakten gefrustreerd door de beslissing van de leidsman en liepen vanwege veelvuldig commentaar tegen een aantal gele kaarten aan.

Na een klein uur spelen had Sportclub’25 zo maar op gelijke hoogte kunnen komen, maar Volharding-keeper Bono Barten toonde zijn klasse op een inzet van Imad Haddadi. In de 66e minuut kreeg Stijn Keulen van de bezoekers een makkelijk gegeven tweede gele kaart en dus rood tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Sportclub’25. De Zuid-Limburgers gaven echter niet op, ondanks de numerieke minderheid. Ook de 39-jarige aanvoerder van de gasten Maurice Reisinger was dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte rakelings over uit een corner.

Tien minuten voor tijd moest Bono Barten weer ingrijpen bij een hachelijke situatie. Volharding kreeg daarna met een man meer behoorlijk wat kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar de Soetendaalbewoners waren bijzonder slordig in de afwerking. Joop Daniëls raakte de paal en Vincent Buijssen wilde het te mooi doen. Ook invaller Sven Jenniskens en nogmaals Vincent Buijssen hadden moeten scoren vrij voor Van Goethem. In de extra tijd viel de definitieve beslissing alsnog. Middenvelder Marco Daniëls haalde de achterlijn en vond Sven Jenniskens, die bijna op de doellijn staande de eindstand op 2-0 bepaalde.

Volharding -Sportclub’25: 2-0 (0-0):
Scheidsrechter: Martin de Witte (Leerdam);
52e min. 1-0 Vincent Buijssen (pen.), 92e min. 2-0 Sven Jenniskens;
Toeschouwers: 200;
Gele kaarten: Stijn Keulen 2x, Milo Houben, Ryan te Kampe, Mirsad Huric en Roel Hendriks (allen Sportclub’25);
Rode kaart: 66. Stijn Keulen (Sportclub’25) 2x geel.

Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek (82. Nino Janssen), Rick Maassen, Tom Kessels, Gijs Hendriks; Mark Blenckers (85. Sam Janssen), Rens ten Brinke, Marco Daniëls; Sharif Tah (65. Sven Jenniskens), Joop Daniëls, Vincent Buijssen