Hoe zien inwoners van Vierlingsbeek de toekomstige kermis?
Hoe zien inwoners van Vierlingsbeek de toekomstige kermis? Foto: Persfoto

Onderzoek naar toekomst kermis: vul de enquête in

Vierlingsbeek

De kermiscommissie wil de inwoners betrekken bij de toekomst van de kermis in Vierlingsbeek. Daarvoor gaat ze een onderzoek houden, meldde Koen Verstegen namens de kermiscommissie eerder tijdens een dorpsraadvergadering. Die enquête die toen werd aangekondigd, kan nu daadwerkelijk worden ingevuld. 

De gemeente Land van Cuijk bezig is momenteel bezig met het opstellen van een toekomstig kermisbeleid. Daarbij is de vraag aan de dorpsraad en de kermiscommissie gesteld hoe de inwoners van Vierlingsbeek de toekomstige kermis willen zien.

‘In 2023 krijgen we nog de kermis zoals we die al jaren kennen, maar voor de opvolgende jaren kunnen we nog een beslissing maken. De gemeente kermisexploitanten laten contracteren of de gemeente een financiële bijdrage laten leveren en vervolgens zelf een kermis/dorpsfeest organiseren. Aangezien de kermis vele mensen raakt en het een cultureel erfgoed is, vinden wij het van groot belang om de keuze over toekomstige invulling van de kermis samen te maken. Daarom vragen we uw mening via een kort vragenformulier. De uitkomsten van deze enquête zullen wij gebruiken om een toekomstplan voor de Vierlingsbeekse kermis/dorpsfeest op te stellen’, zo legt de kermiscommissie in een brief aan de inwoners van het dorp uit.

Op basis van de uitkomsten van de enquête wordt vervolgens een kermisplan opgesteld, zo vervolgt ze. ‘Aan u allen dus de vraag om de enquête in te vullen en de inwoners van Vierlingsbeek in uw omgeving aan te sporen dit ook te doen. Mocht u mee willen helpen met het opstellen van het kermisplan of mee willen helpen met het organiseren van activiteiten rondom de kermis/dorpsfeest, dan is uw hulp zeker welkom. Zoals gezegd is de kermis een dorpsfeest voor ons allemaal, dus moeten we het toekomstgericht denken en vervolgens organiseren van activiteiten ook samen doen’.

De link naar de vragenlijst is https://forms.gle/a9LF6h1C8JCZCAC48