De afsluiting van de kermiskroegentocht vond afgelopen maandagavond plaats in de Laurentiuskerk.
De afsluiting van de kermiskroegentocht vond afgelopen maandagavond plaats in de Laurentiuskerk. Foto: Bas Delhij

Kerk beschikbaar voor verenigingen en inwoners

Vierlingsbeek

De Vierlingsbeekse kerk is beschikbaar voor verenigingen en inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen. Die boodschap wil de Stichting Laurentius Vierlingsbeek, nu de gemeentelijke omgevingsvergunning binnen is, wijd en zijd verspreiden. “Daardoor kon bijvoorbeeld de finale van de kermiskroegentocht in avonduren in de kerk plaatsvinden en heeft ook de carnavalsvereniging ervoor gekozen haar grote activiteiten, zoals de traditionele zittingsavonden, in de Laurentiuskerk te houden. Het kan en het mag nu de vergunning er is”, zegt Sjaak Verstegen. 

Verstegen vormt samen met Nell Wolfs, René Schaeffers en Joop Verbeeten het bestuur van de stichting, die in oktober 2020 het leegstaande kerkgebouw van het bisdom kocht. In de afgelopen maanden en weken vonden er al meerdere bijeenkomsten plaats, weet Nell Wolfs. “Het afscheid van burgemeester Van Soest met muziek en dansoptredens, een uitwisselingsconcert van harmonie De Herleving met een Luxemburgse muziekvereniging en ouder-kind-demonstratieavond van judoclub Randori bijvoorbeeld. Ook zijn er twee afscheidsbijeenkomsten gehouden, wat erg werd gewaardeerd door familie en andere aanwezigen.”

Sjaak Verstegen vervolgt. “Op dit moment hebben ruim 200 huishoudens, 203 om precies te zijn, een of meerdere obligaties gekocht om de kerk dienstbaar te laten zijn aan verenigingen en inwoners van beide dorpen. Na het wegvallen van de grote zaal van Concordia is de noodzaak van en de behoefte aan de grote ruimte meer dan nadrukkelijk aanwezig. We waren als stichting al geruime tijd bezig om de noodzakelijke vergunningen voor het gebruik van het kerkgebouw op orde te krijgen. Vlak voor de kermis in Vierlingsbeek heeft de gemeente daar groen licht voor gegeven en nu kunnen we als stichting, als eigenaar van de kerk, dus écht aan de slag. De mogelijkheden zijn legio. Belangstellende verenigingen en inwoners zijn van harte welkom in de kerk. Let wel: alleen voor openbare bijeenkomsten, privéfeesten mogen er niet worden gehouden.”


Actuele stand van zaken met betrekking tot de obligatieverkoop in beeld.

Gebruikmaken van de ruimte voor een openbare activiteit of bijeenkomst? Informeer dan bij een van de bestuursleden naar de mogelijkheden. Op dit moment zijn er 340 stoelen en een vijftiental tafels beschikbaar. 

Voor meer informatie zie onderstaande flyer van de stichting. 


Flyer Stichting Laurentius Vierlingsbeek.