Scheidsrechter en VAR Pol van Boekel uit Vierlingsbeek.
Scheidsrechter en VAR Pol van Boekel uit Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Lezing Pol van Boekel bij KBO

Vierlingsbeek

Pol van Boekel verzorgt op donderdag 19 januari om 13.30 uur in gemeenschapshuis Joffershof op uitnodiging van KBO Vierlingsbeek/Groeningen een lezing over onder meer het WK voetbal in Qatar. De Vierlingsbekenaar is een van de Nederlandse voetbalarbiters in het betaalde voetbal en de nummer één van Nederland op het gebied van VAR (Video Assistant Referee). Hij is hiervan een van de pioniers. 

In 2022 kreeg Pol van Boekel aanstellingen als scheidsrechter en als VAR bij topwedstrijden in Nederland en als VAR bij internationale wedstrijden. Zo was hij als VAR onder meer aanwezig bij de finale van de Europa League, bij de EK voor dames en bij de WK in Qatar. Hij was de enige Nederlander die de laatste vier van het WK haalde en was als VAR ook actief bij de strijd om de derde en vierde plaats.

Pol van Boekel vertelt de aanwezigen wat precies zijn taken zijn als VAR, hoe hij zich voorbereidt, hoe zijn training eruitziet, hoe om te gaan met stress en met social media. Tijdens de pauze wordt er een loterij georganiseerd met als prijzen onder meer voetbalartikelen die Pol van Boekel beschikbaar stelt.

Ook niet-leden van KBO Vierlingsbeek/Groeningen zijn van harte uitgenodigd voor deze lezing. Zij betalen inclusief een kop koffie/thee 5 euro per persoon. 

Aanmelden bij Jos van Boekel via email josenwilmavb6@gmail.com of telefoon: 0478-631839.