Pol van Boekel komt als VAR in actie tijdens het WK voetbal in Qatar
Pol van Boekel komt als VAR in actie tijdens het WK voetbal in Qatar Foto: KNVB Media

VAR Pol van Boekel naar Qatar

Sport

Pol van Boekel is dinsdag afgereisd naar Qatar, waar op zondag 20 november het wereldkampioenschap voetbal begint en de Vierlingsbekenaar als videoarbiter (VAR) in actie komt. Welke WK-wedstrijden hij als VAR begeleidt, is nog niet bekend. 

Scheidsrechter Danny Makkelie doet ook mee aan het WK. Makkelie is naar Qatar met zijn vaste assistenten Jan de Vries en Hessel Steegstra. De mondiale bond wees 36 scheidsrechters, 69 assistent-scheidsrechters en 24 videoarbiters aan voor het WK. Onder hen bevinden zich, voor het eerst op een WK, drie vrouwelijke scheidsrechters: de Française Stéphanie Frappart, Salima Mukansanga uit Rwanda en de Japanse Yoshimi Yamashita. De FIFA selecteerde ook drie vrouwelijke grensrechters.

Nederland speelt op maandag 21 november om 17.00 uur tegen Senegal, op vrijdag 25 november om 17.00 uur tegen Ecuador en op dinsdag 29 november om 16.00 uur tegen Qatar.

De 22e editie van het WK voetbal voor mannen vindt  tot en met 18 december plaats in Qatar. 32 landen nemen deel aan dit WK en in totaal worden er 64 wedstrijden gespeeld. Nederland doet voor het eerst sinds 2014 weer mee aan het WK. Toen werd het Nederlands elftal in Brazilië derde.