Tijdens de Europa League-finale is Pol van Boekel de VAR.
Tijdens de Europa League-finale is Pol van Boekel de VAR. Foto: KNVB Media

Pol van Boekel VAR bij finale Europa League

Sport

De UEFA heeft Pol van Boekel uit Vierlingsbeek aangesteld als VAR tijdens de Europa League finale tussen het Schotse FC Rangers en Eintracht Frankfurt uit Duitsland. De finale wordt op woensdag 18 mei gespeeld in Sevilla. De aftrap is om 21.00 uur.

Het duel staat onder leiding van Slavko Vincic uit Slovenië. Hij wordt langs de zijlijn geassisteerd door zijn landgenoten Tomaž Klancnik en Andraž Kovacic.  De Serviër Srdjan Jovanovic is vierde official.

FC Rangers - Eintracht Frankfurt wordt gespeeld in stadion Ramón Sánchez Pizjuán, de thuishaven van FC Sevilla. De ruim 42.000 plaatsen zullen tot de laatste plaats bezet zijn. Beide clubs kennen een fanatieke supportersschare die hun favorieten overal massaal volgen. 

Van Boekel is niet de enige Nederlander die betrokken is bij deze finale. FC Rangers wordt gecoacht door Giovanni van Bronckhorst. Zijn club voorkwam een volledige Duitse finale door in de halve finale Red Bull Leipzig uit te schakelen. Eintracht Frankfurt elimineerde op weg naar de finale onder andere FC Barcelona en was in de halve finale te sterk voor West Ham United.

Afgelopen zondag was de rol als VAR van Van Boekel nog veelbesproken, toen hij besloot Serdar Gözübüÿük niet naar het scherm te roepen toen de arbiter in de extra tijd een strafschop toekende aan Feyenoord wegens hands van PSV-verdediger Mauro Júnior. Een fout, aldus De KNVB.