Pol van Boekel fungeert als VAR tijdens halve finale West Ham United- Eintracht Frankfurt.
Pol van Boekel fungeert als VAR tijdens halve finale West Ham United- Eintracht Frankfurt. Eigen foto

Pol van Boekel VAR bij halve finale West Ham-Eintracht in Londen

Sport

De UEFA heeft scheidsrechter Serdar Gözübüyük aangesteld voor een wedstrijd in de halve finale van de Europa League. Hij leidt donderdag het duel tussen West Ham United en Eintracht Frankfurt. Het betreft de eerste wedstrijd tussen de Engelse en Duitse ploeg. Pol van Boekel uit Vierlingsbeek komt in actie als videoassistent (VAR). Dat geeft de KNVB vandaag bekendgemaakt.

Gözübüyük weet zich in Londen omringd door een bijna geheel Nederlands team. Joost van Zuilen en Johan Balder zijn de assistent-scheidsrechters. Het team van de videoarbitrage bestaat, naast VAR Pol van Boekel, uit assistent-VAR Dennis Higler. De Griek Anastasios Sidiropoulos zal langs de lijn als vierde official fungeren.

Het duel in London Stadium begint om 21.00 uur Nederlandse tijd. Op datzelfde tijdstip begint ook de andere halve finale van de Europa League. Daarin staan RB Leipzig en Rangers FC tegenover elkaar. De Schotse club staat sinds november 2021 onder leiding van Giovanni van Bronckhorst. De finale van de Europa League vindt op woensdag 18 mei plaats in Sevilla.

Gözübüyük maakt dit jaar voor het eerst deel uit van de elitegroep van het Europese scheidsrechterskorps. De 36-jarige arbiter promoveerde per 1 januari 2022 naar de UEFA Elite Category. Dit is de hoogste internationale groep voor scheidsrechters bij de UEFA.