Een portret van Pol van Boekel is te zien in Extra Tijd.
Een portret van Pol van Boekel is te zien in Extra Tijd. Eigen foto

Pol van Boekel centraal in Extra Tijd

Sport

In het voetbalseizoen 2021/’22 portretteert de KNVB net als vorig jaar tien verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie. Aan de hand van diverse VAR-momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In de zevende aflevering van het tweede seizoen van ‘Extra Tijd’ staat de Vierlingsbeekse scheidsrechter Pol van Boekel centraal.

Wat de hobby’s van Pol van Boekel zijn? Daar is hij snel over uit: scheidsrechter en VAR zijn. De meest logische locatie om hem op te zoeken is voor presentator Milan van Dongen dus op de KNVB Campus in Zeist. Vanuit het innovatiecentrum #11 hebben Van Boekel en Van Dongen het onder meer over zijn carrière als voetballer. Natuurlijk komen ook diverse VAR-situaties aan bod.

Van Boekel was actief als profvoetballer van VVV-Venlo. Hij is een van de weinige arbiters die een verleden heeft als speler in het betaald voetbal. Inmiddels is het alweer 22 jaar geleden dat hij zelf als prof op het veld stond. 

“Mijn leven is vrij overzichtelijk: arbitrage en mijn gezin, that’s it”, vertelt Van Boekel in de uitzending. “Er is eigenlijk niets leukers dan zelf voetballen. Op een gegeven moment heb ik de keuze gemaakt om scheidsrechter te worden. Achteraf geen verkeerde keuze, maar ik zou nog graag af en toe een potje voetballen. Fysiek is dat misschien niet helemaal verstandig.”

Voor het bekijken van de uitzending, klik hier