Ook in de sporthal van Maashees is legionella aangetroffen.
Ook in de sporthal van Maashees is legionella aangetroffen. Foto: Persfoto

Vragen Liberaal LVC over legionella in sporthallen

Vierlingsbeek

In de sporthallen van Wanroij, Maashees, Overloon en Stevenbeek is legionella aangetroffen. In sporthal De Zevensprong in Maashees is dat al vaker voorgekomen de afgelopen jaren.

“We krijgen veel reacties binnen van gebruikers van de sporthallen dat ze niet meer kunnen douchen en zich ook niet meer mogen omkleden”, meldt raadslid Marc Oudenhoven van Liberaal LVC. “Dit geldt zelfs voor de kinderen van de basisschool. Daarbij komt dat in deze sporthallen wedstrijden worden gespeeld en dat er tegenstanders op de hoogte gebracht moeten worden. In Maashees is dat nu al vanaf 7 oktober.”

Het Vierllingsbeekse raadslid heeft over de kwestie inmiddels vragen gesteld aan het college van B en W van de gemeente Land van Cuijk. “Weet u van deze problematiek en wat heeft u er aan gedaan? Waarom duurt dit nu al in Maashees zeven weken? We hebben begrepen dat er een bedrijf de leidingen doorspoelt en dan monsters neemt. Waarom duurt dit zo lang? Een volleybalvereniging speelt competitiewedstrijden. Tegenstanders moeten soms wel een uur rijden na de wedstrijd zonder dat men zich heeft kunnen douchen. Daar komen klachten over vanuit de volleybalbond Nevobo. Kunnen de verenigingen rekenen op een compensatie vanuit de gemeente?”