Zorgen vanwege het weghalen van de middenstreep op de Maasheseweg en Mgr. Geurtsstraat.
Zorgen vanwege het weghalen van de middenstreep op de Maasheseweg en Mgr. Geurtsstraat. Foto: Persfoto

Zorgen blijven over Maasheseweg en Mgr. Geurtsweg

Regio

De Mgr. Geurtsstraat in Maashees, die bij de provinciegrens overgaat in de Maasheseweg richting Venray, blijft Liberaal Land van Cuijk zorgen baren. Was het Maashese raadslid Johan Hermanussen eerder niet te spreken over de aanpassing van de straat van een tachtigkilometer- naar een zestigkilometerweg, onlangs stelde hij het Land van Cuijkse college vragen over de wegbelijning die voor gevaarlijke verkeerssituaties kan zorgen. 


Het weghalen van de belijning heeft er volgens raadslid Johan Hermanussen toe geleid dat de verbindingsweg tussen de kern van Maashees en Venray tot aan de A73 gevaarlijker is geworden. ‘Het is wachten tot er ongelukken gebeuren’, aldus Hermanussen in weekblad de Maasdriehoek.

De Mgr. Geurtsstraat is vorig jaar gereconstrueerd en voorzien van een nieuwe slijtlaag. Ook is de belijning vervangen. De middenstreep is weggehaald en aan de zijkant van de weg is een stippellijn aangebracht om de weg optisch smaller te laten lijken. 

Middels schriftelijke vragen wil Liberaal LvC nu weten of het college bekend is met de verkeerssituatie, of het mogelijk is om de oude belijning, dan wel de middellijn, opnieuw aan te brengen en wat het gemeentebestuur gaat doen met de nu al ontstane slijtage van het nieuwe wegdek.

Voor meer informatie:
https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/verkeer-en-vervoer/191463/vragen-liberaal-lvc-over-verkeersveiligheid-mgr-geurtsstraat-in