Ook Vierlingsbeek krijgt een watertappunt.
Ook Vierlingsbeek krijgt een watertappunt. Foto: Persfoto

Watertappunten in Vierlingsbeek, Maashees, Overloon en Boxmeer

Vierlingsbeek

Eind juni en in de eerste twee weken van juli komen er watertappunten in Boxmeer, Overloon, Vierlingsbeek en Maashees. 

Wethouder Bouke de Bruin: “Kraanwater is lekker en gezond. Gelukkig beschikken we in Nederland over zeer goed drinkwater. En met een watertappuntkunnen onze inwoners en bezoekers daarvan nog meer profiteren. Daarnaast dringen we hiermee ook de plasticberg en het zwerfafval terug.”

De tappunten worden geplaatst nabij de volgende locaties: Steenstraat bij de ingang naar de Kloostertuin Boxmeer, processiekapel aan het Zand Boxmeer, het Vrijthof Vierlingsbeek, het nieuwe dorpsplein in Maashees en de dorpspomp in Overloon.

Het plaatsen van de watertappunten wordt uitgevoerd door Join the Pipe in samenwerking met Brabant Water en de gemeente Land van Cuijk. Al eerder zijn watertappunten aangebracht in Cuijk, Escharen, Grave, Landhorst, Oploo, Sint Anthonis, Stevensbeek, Vianen, Wanroij en Westerbeek.

Kinderen van basisscholen bij een watertappunt hebben gratis een waterfles ontvangen. Daarmee schenkt de gemeente aandacht aan het grote belang van goed drinkwater. De leverancier van de watertapppunten doneert een deel van de investering aan schoonwaterprojecten in ontwikkelingslanden, zoals Tanzania, Kenia, Congo, Mozambique, Gambia, Benin en Bangladesh.