Nieuwkomer Sharif Tah scoorde zondag zijn eerste officiële doelpunt voor Volharding. Foto: Persfoto

Bekertoernooi voor Volharding snel voorbij

Sport

Volharding is vroegtijdig uitgeschakeld in het bekertoernooi. De roodwitten wisten ook het derde en laatste duel in de poule niet te winnen. Op het eigen sportpark Soetendaal speelde de Vierlingsbeekse ploeg met 2-2 gelijk tegen tweedeklasser Boekel Sport: 2-2 (1-1).

Na een kwartier spelen keek Volharding tegen een 0-1 achterstand aan. Stijn van den Broek bracht de thuisploeg, die in de eerste helft het beste van het spel had (cornerverhouding voor rust 12-0), acht minuten voor de rust dik verdiend op gelijke hoogte. Na de thee kwamen de gasten tegen de verhouding weer voor (1-2), waarna nieuwkomer Sharif Tah met zijn eerste doelpunt het in de tweede helft matig spelende Volharding in de 68ste minuut een gelijkspel bezorgde. De thuisploeg had in de tweede helft geluk dat doelman Bono Barten in een prima vorm stak, anders waren de gasten met een zege op zak huiswaarts gekeerd.

Voor Volharding, dat eerder verloor van competitiegenoot Wittenhorst (5-0) en gelijkspeelde tegen tweedeklasser Sparta’25) en ook dit keer weer een aantal geblesseerde en geschorste spelers miste, zit het bekeravontuur er na de poulefase al op. Wittenhorst en Boekel Sport bekeren als eerste en tweede in de poule verder. Volharding vloog er met twee punten op doelsaldo uit: 4-9 ten opzichte van 5-7 van Boekel Sport.

Het tweede elftal van Volharding, actief in de reserve hoofdklasse, is wel door in het bekertoernooi De ploeg werd groepswinnaar door een puntendeling bij vierdeklasser Milsbeek: 1-1.