Volharding-verdediger Rick Maassen in de achtervolging.
Volharding-verdediger Rick Maassen in de achtervolging. Foto: Toon Gerrits

Rode kaart nekt Volharding

Sport

Eersteklasser Volharding ging zondagmiddag hard onderuit in het bekerduel met competitiegenoot Wittenhorst. De roodwitten verloren met 5-0 van de ploeg van oud-Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen. Halverwege het duel stond het al 2-0 voor Wittenhorst. 

Volharding, dat het eerste bekerduel met 2-2 gelijkspeelde tegen tweedeklasser Sparta’25 uit Beek en Donk, wist Wittenhorst tot de rode kaart in de 34ste minuut voor Nino Janssen (handsbal op de doellijn) bij te benen. Na de daaropvolgende benutte penalty was de wedstrijd gespeeld en kwamen de roodwitten, die een aantal basiskrachten misten, er met een man minder niet meer aan te pas. De thuisploeg combineerde er lustig op los en voerde de 2-0 score bij de rust in de tweede helft verder op. 

Volgende week eindigt Volharding de bekercompetitie met een thuisduel met tweedeklasser Boekel Sport. Daarna start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Limburgia. 

Volharding 2 doet het aanmerkelijk beter in zijn bekerpoule. De ploeg won zondag met 4-3 van vierdeklasser Montagnards. Vorige week bond het tweede team vijfdeklasser Resia al met duidelijke cijfers (4-8) aan de zegekar. Op zondag 18 september om 14.30 uur staat de afsluitende bekerwedstrijd (uit) tegen vierdeklasser Milsbeek op de rol voor Volharding 2, dat koploper is in deze poule. 

Handjes schudden voor aanvang van het bekerduel...
De Volharding-bank...
Volharding-aanvaller Luuk Rühl in actie.
Een doelpunt van Wittenhorst, doelman Bono Barten is kansloos...