Vuurplaats van Moniek Westerman, te zien in de Mariakapel.
Vuurplaats van Moniek Westerman, te zien in de Mariakapel. Foto: Persfoto

Expositie Kunst van het geloven geopend

Regio

Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar opende zaterdagmorgen in het park bij de Mariakapel in Holthees de expositie Kunst van het geloven, een tweejaarlijkse manifestatie met kunst in kerken en kapellen in Vierlingsbeek, Groeningen, Boxmeer en Holthees.


De expositie De kunst van het geloven is geopend door Wim Hillenaar. 

De curatoren Marijke Cieraad en Gonda van der Zwaag hebben voor deze achtste editie negen regionale en internationale bekende kunstenaars gestrikt. De exposerende kunstenaars zijn Edwin de Klein, Ans Verdijk, Moniek Westerman, Robert Roelink, Brigitte Picavet, Anjet van Linge, Nynke Deinema, Margriet van Breevoort en Birgitta Sundström Jansdotter.

De werken zijn te bekijken in het Koningskerkje in Vierlingsbeek, de Antonius- en Nicolaaskapel in Groeningen, de Mariakapel in Holthees, De Nepomukkapel in Boxmeer en Het Kloosterhuis en de St. Janstoren in Sambeek. In de kapel in Groeningen exposeert Edwin de Klein en in het Koningskerkje in Vierlingsbeek Birgitta Sundström Jansdotter. 

Deze locaties zijn in de weekenden van 27 en 28 augustus, 3 en 4 september en 10 en 11 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur.  Het thema van de tentoonstelling is Transformatie.  

Kijk voor meer informatie op www.kunstvanhetgeloven.nl en/of www.facebook.com/kunstvanhetgeloven. Op de website staat tevens een fietsroute langs de deelnemende locaties.

De 4e Hoedanigheid uit Boxmeer zorgde voor de muzikale omlijsting.
De kunstenaars werden in het zonnetje gezet.
De curatoren Marijke Cieraad (rechts) en Gonda van der Zwaag in de bloemetjes.