Joep Geurts laat zich niet kisten door het gure, regenachtige weer.
Joep Geurts laat zich niet kisten door het gure, regenachtige weer. Foto: Persfoto

D’n Bèkse Klinker door weer en wind

Carnaval

In een oplage van 1500 exemplaren is zondag de traditionele carnavalskrant van De Keieschieters Vierlingsbeek-Groeningen huis aan huis in beide dorpen verspreid.

Ondanks het gure weer, de regen kwam geregeld met bakken uit de hemel vallen, trokken (bestuurs)leden en andere vrijwilligers eropuit om de inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen te voorzien van nieuwtjes, interviews en andere informatie over de komende carnavalsviering. Ook is in de 67ste jaargang van D’n Bèkse Klinker een interview opgenomen met oud-burgemeester Karel van Soest van de voormalige gemeente Boxmeer, die de plaatselijke carnavalsvereniging alsnog feliciteert met haar 6x11-jarig jubileum. Die jubileumviering werd vanwege corona met een jaar uitgesteld. 

Op het moment van schrijven/ drukken van de kleurrijke carnavalskrant was nog niet duidelijk of en, zo ja, binnen welke regels er carnaval gevierd kan worden. Maar sinds afgelopen donderdag is het programma bekend, zoals u eerder op deze website kon lezen. 

Zie ook:

De Keieschieters presenteert bomvol en gevarieerd carnavalsprogramma Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Wouter van Dongen, jubileumprins 2010: ‘Er mag van mij heel snel een opvolger komen’ Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl) 

Afscheid van ‘Nillus’ met carnavalsfestijn Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl) 

Kèèsteenebal in Gryphus: Ailov! Ailov! Ailooov! Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl) 

https://www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/carnaval/92251/-we-maken-er-een-mooie-laatste-hittenavond-va

Huis-aan-huisbezorging van D'n Bekse Klinker.
Het carnavalsprogramma.