Genieten in het Groeningse kermistreintje.
Genieten in het Groeningse kermistreintje. Foto: Persfoto

‘Prachtige kermis Groeningen’

Groeningen

Groeningen kijkt terug op een ‘prachtige kermis’. Dat meldt de plaatselijke kermiswerkgroep aan onze redactie. ‘Velen wisten de weg naar het schietterrein te vinden. Vol energie en enthousiasme kijken wij uit naar Groeningse kermis 2023 en we hopen jullie daar (weer) te zien. Als bezoeker, maar zeker ook als vrijwilliger’.

Het Maasdorp stond van vrijdag 2 tot en met 4 september in het teken van de kermis, die op vrijdag om 15.30 uur begon met toepen. ‘Al snel zat het terras van schietterrein De Lemse Kuul vol met mensen uit Groeningen én omgeving die een kaartje legden of een ander gezelschapsspel speelden. Voorheen stond het toepen op maandag op het kermisprogramma. De verplaatsing naar de vrijdag is goed bevallen! Ook toen er geen spellen meer gespeeld werden, bleef het nog lang gezellig’, weet de kermiswerkgroep.


Het zonovergoten kermisterrein in Groeningen. 

Op zaterdag stonden de attracties en de vrijwilligers om 15.00 startklaar. Ook die zaterdag werd de kermis goed bezocht. ‘Vele kinderen gingen, met een knipkaart aan een keycord, de verschillende attracties af. De één was er op gebrand om kermispunten te verzamelen bij bijvoorbeeld het eendjes vangen, touwtje trekken of het muntenschuifautomaat om daarmee iets te kunnen kopen in het cadeauwinkeltje, anderen lieten een knipje in hun kaart zetten om zich uit te leven in de waterballen, op de stormbaan of in de ballenbak en weer een ander liet zich op de locomotief of in de wagonnetjes van het treintje rond rijden. Ouders en andere kermisbezoekers genoten ondertussen op het terras van een drankje (verzorgd door het gilde), maakten een praatje met elkaar en genoten natuurlijk ook van het prachtige uitzicht over het kermisterrein en de blijde kindergezichtjes daar. Vanaf 16.30 uur werden er hamburgers gebakken, dus ook de inwendige mens hoefde niks tekort te komen’. 

Ook op zondag was het weer prachtig kermisweer. ‘Al meteen om 14.00 uur stonden er ouders met kinderen bij de kaartjeskassa om een knipkaart te kopen en hun kleurplaat in te leveren’, zo vervolgt de kermiswerkgroep haar verhaal. ‘Alle kinderen die hun kleurplaat inleverden, kregen een attractiekaartje. Er waren drie prijsjes te winnen. De winnaar in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar was Floor Muselaers, van 4 t/m 7 Nora Peeters en vanaf 8 jaar kreeg Anouk Martens een leuk prijsje. Denise Kersten won de like-deel-in-actie van Facebook. Eén van de kermiswerkgroepleden had een mooie snoepdraaimolen gemaakt die de snoepkraam opsierde. Iedereen mocht raden hoeveel snoepjes erin gebruikt waren. Vince Houben zat er het dichtst bij met 560 snoepjes. Hij heeft de snoepdraaimolen gekregen’. 

Rond 16.30 uur was vervolgens de trekking van de kermisloterij: zo’n honderd prijzen, allemaal beschikbaar gesteld door ondernemers uit Groeningen, Vierlingsbeek en omgeving, werden verloot. ‘Ook langs deze weg willen we alle sponsoren én iedereen die lootjes gekocht heeft bedanken voor hun steun aan de Groeningse kermis! En aan iedereen die iets gewonnen heeft: veel plezier met jullie prijs!’, zo besluit de kermiswerkgroep

Voor de agenda: in 2023 vindt Groeningse kermis plaats van  vrijdag 1 t/m zondag 3 september.

Ravotten in de waterballen...
Uitzoeken maar....
Eendjes vissen.
Drukte op het kermisterrein.
Lekker treinen...
Schieten maar!