Het nieuwe logo van de Bèkse Kroegentocht, waarvoor al 330 van de 500 kaarten zijn verkocht.
Het nieuwe logo van de Bèkse Kroegentocht, waarvoor al 330 van de 500 kaarten zijn verkocht. Foto: Persfoto

Kermis en -kroegentocht: ‘Sterker, beter en leuker dan ooit tevoren’

Vierlingsbeek

De zomervakantie nadert met rasse schreden. Net als de Vierlingsbeekse kermis met op kermismaandag traditioneel de kroegentocht. Onze redactie was erg nieuwsgierig naar het laatste nieuws van de kermiscommissie en schakelde hiervoor met Tim Reefs.

Ja, Tim. Wanneer start de kermis in Vierlingsbeek precies? Op kermisvrijdag 12 of kermiszaterdag 13 augustus? En tot welke dag gaat ze door? Weet jij dat?

“Dit jaar hebben we waarschijnlijk twee startdatums. Op kermisvrijdag 12 augustus trapt de horeca de kermis af met haar programma, dat ze binnenkort bekendmaakt. De kermisattracties worden kermiszaterdag 13 augustus in de middag geopend. De totale kermis gaat door tot en met kermisdinsdag 16 augustus.”

Is er al iets bekend over de attracties die exploitant Jacky van der Salm op en om het Vrijthof plaatst?

“Wat we op dit moment weten is dat er een vergelijkbaar aantal en soort attracties zal staan als de afgelopen keren. Soms is er nog een wisseling in een bepaalde attractie. Dat gaan we eind deze maand horen wanneer we een gesprek hebben met exploitant Van der Salm. Daarna gaan we dit zeker via dit kanaal communiceren met het dorp.”

Organiseren jullie ook extra activiteiten rondom de kermis? Zo ja, welke? Of waar denken jullie aan?

“De kermisorganisatie is druk bezig met het ontplooien van extra activiteiten in samenwerking met exploitant, dorpsraad, lokale ondernemers en het dorp. Er zijn ontzettend veel plannen waarvoor we in gesprek zijn met de diverse partijen. Wat we momenteel aan het doen zijn, in samenwerking met de basisschool, is het opzetten van een leuke kleurplatenwedstrijd, waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Hopelijk kunnen we alle kinderen ook gaan belonen voor hun tekening, daarvoor zijn we nu hard aan het werk. Dus hopelijk binnenkort hierover meer informatie.”

Zalencentrum Concordia is omgetoverd in Vitaliteitscentrum Brabant. Doet die locatie mee met de kroegentocht? Wat zijn de deelnemende horecalocaties?

“Het eerste contact met Vitaliteitscentrum Brabant is al gelegd voor wellicht een van de edities in de toekomst. Voor nu heeft Jan  Nillesen besloten om nog één extra jaar samen te werken met De Wildeman. Dat betekent dat zij de gezamenlijke tent op het Vrijthof gaan draaien. We gaan er alles aan doen om Jan ‘Nillus’ een onvergetelijke laatste kroegentochteditie bij het voormalige Concordia te geven.”

Wanneer start de kaartverkoop? Hoeveel mensen kunnen eraan meedoen?

“De kaartverkoop is gisteren op om 19.00 uur via www.beksekroegentocht.nl gestart. Tickets zijn te koop voor 27,50 euro exclusief ticketfee en daarvoor krijgen de deelnemers hun welbekende portemonnee bij de eerste kroeg met daarin; vijf consumptiemunten voor alle kroegen, een gadget bij iedere kroeg, kermisattractiebonnen, twee eetbonnen (verrassing bij Gryphus, vis of hamburger bij de kermis) en een T-shirt. Daarbij komen er tal van artiesten en hebben we nog een aantal verrassingen in de hoge hoed zitten. Een kaartje van de kroegentocht vertegenwoordigt daarmee een waarde van minimaal 30 euro. Aan de kroegentocht kunnen zo’n 500 deelnemers meedoen. Vrijdagmorgen waren er al 330 kaarten verkocht.”

De kroegentocht? Wat is er anders aan dit jaar?

“De formule van de Bèkse Kroegentocht zoals we die kennen, met zijn allen in hetzelfde shirt en tegelijk en gezamenlijk van kroeg naar kroeg lopen, die staat als een huis. Daaraan zal dus nooit iets veranderen. Wel zijn er een aantal dingen die iets anders zijn dan andere jaren. Laten we beginnen met ons nieuwe logo en onze huisstijl die we in samenwerking met Rox Branding van Roxy Boekholt uit Vierlingsbeek hebben ontwikkeld. In de route zal ook een opvallende verschijning zijn; Perron 22 doet namelijk mee als eerste deelnemende kroeg in het programma. Daarnaast zijn er zoals ieder jaar weer nieuwe verrassingen, zoals artiesten, gadgets, aankleding en ga zo maar door. Een klein tipje van de sluier kunnen we nog geven; wellicht zal de Bèkse Kroegentocht voor het eerst sinds haar bestaan neerstrijken op een heel nieuwe en bijzondere locatie. Hopelijk kunnen we hier snel meer over vertellen.”

Wie zitten er eigenlijk in de (kermis/kroegentocht)commissie? En wie doet wat?

“De kroegentocht en de kermis hebben beide een aparte commissie. Zoals waarschijnlijk iedereen weet hebben de oprichters van de kroegentocht (Jaco Nabuurs, René Derkx, Marty Verhoeven, Arno Thijssen) na de laatste echte editie het stokje overgedragen aan Rik Geurts (sponsoren en relaties), Niek Aarts (creative invulling), Stan Koelen (vrijwilligers & opbouw), Jens Achten (social media) en Tim Reefs (overige aangelegenheden). De kermiscommissie heeft nieuwe gezichten gekregen sinds het begin van de coronaperikelen. Daarin zitten nu Cast Jost (vanuit de dorpsraad en in contact met gemeente), Rob Zegers (communicatie en contact met basisschool), Koen Verstegen (contact met kermisexploitant en ondernemers) en Tim Reefs (vanuit de kroegentocht).”

Wil je nog iets met onze lezers delen over de kermis en/of de kroegentocht?

“Net zoals iedereen hebben beide commissies last gehad van de welbekende situatie die we het liefst achter ons willen laten. De overeenkomst die ik zie is dat we een beetje ingeslapen zijn en daardoor dit jaar later zijn begonnen dan we eigenlijk zouden willen. Dat wil niet zeggen dat er uiteindelijk ingeleverd wordt op de kwaliteit en het amusementsniveau. Het tegendeel geldt zelfs, want we willen sterker, beter en leuker terugkomen dan ooit tevoren. Dat betekent wel dat op het moment van dit interview wellicht nog niet alles duidelijk is of ook 100 procent rond is, waardoor we het nog niet naar buiten kunnen brengen. Daarom zou ik willen zeggen tegen iedereen; hou de social-mediapagina’s van de Bèkse Kroegentocht en de Bèkse Kermis goed in de gaten. Hopelijk kunnen we over een dikke maand nog eens via dit mediaplatform terugkomen met alle laatste en nieuwste informatie.”

Voor meer informatie:
Bèkse Kermis | Facebook
Bèkse Kroegentocht | Facebook