Groeningen viert van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september kermis.
Groeningen viert van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september kermis. Foto: Eigen foto

Kermis Groeningen in de startblokken

Groeningen

Groeningse kermis vond vorig jaar voor het eerst plaats op het schietterrein De Lemse Kuul in Groeningen. ’Dit was een groot succes: een prachtig terrein, een mooi terras en een wijds uitzicht zorgden ervoor dat de kermis zeker zo mooi was als de jaren ervoor!’, zo meldt de plaatselijke kermisorganisatie. 

Ook dit jaar wordt de kermis op het schietterrein aan de Maasstraat 17 in Groeningen gehouden, van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september. Een van de veranderingen ten opzichte van eerdere edities is dat het toepen van de maandag naar de vrijdag is verplaatst. Vanaf 15.30 uur is iedereen van harte welkom op het kermisterrein voor het toepen. Ook andere kaarspellen spelen, is vanaf dat tijdstip natuurlijk mogelijk. 

Kermiszaterdag staan alle attracties om 15.00 uur startklaar voor de bezoekers. Zij kunnen onder meer genieten van attracties als een treintje, eendjes vangen, een stormbaan, een schiettent en ook kunnen ze op het water bewegen in een grote bal en snoep kopen in de snoepkraam. Het terras is geopend en vanaf 16.00 uur worden er hamburgers gebakken. ‘s Avonds is er een gezellig samenzijn met livemuziek. 

Kermiszondag openen de attracties een uur eerder, vanaf 14.00 uur, hun deuren. Die middag vindt ook de trekking van de kermisloterij plaats. De prijzen hiervoor zijn ter beschikking gesteld door ondernemers in de regio. Mensen die ook iets willen sponsoren, wordt verzocht een berichtje te sturen naar telefoonnummer 0642990932. Op zondag staat er ook een frietkar. De attracties sluiten rond de klok van 19.30 uur. Daarna blijft het terras nog open. 

Voor het bezoeken van de attracties kunnen de bezoekers een knipkaart kopen. Voor vijf euro kunnen ze met elf ‘knipjes’ in totaal elf keer een attractie bezoeken.