Een foto uit de oude doos van de Hitteavond.
Een foto uit de oude doos van de Hitteavond. Eigen foto

‘We maken er een mooie laatste Hitteavond van’

Carnaval

Ongeveer 39 jaar geleden kregen Rien Nillesen, Eric Smits en René Roosen het idee om vrijdags voor carnaval een alternatieve carnavalsavond te organiseren.

De eerste Hitteavond vond plaats in het café aan de Spoorstraat, waar Cor Peters als eerste prins uitkwam en Eric Smits als vorst de avond aan elkaar praatte. Met steken van papier en dansmariekes ‘De Geuten’ was het een avond vol improvisatie en muziek. 

Gedurende tien jaar werd de Hitteavond georganiseerd in het café met elk jaar een nieuwe prins, zoals Wim de Hoog, Ben Blenckers, Sjaak Bus, Marty Verhoeven, Arno Thijssen en Paul Deenen. Er werden acts opgevoerd, zoals Vrouwen Hèze, Beks Blaue, Zwets en Zwam, HeinO, Freddie Dreck en uiteraard was er ook de muzikale bijdrage van joekskapel ‘De Dwarsdrievers’.

Omdat de Hitteavond steeds populairder werd, werd de zaal erbij betrokken. Dweilorkest ’t Assekruus werd ingevlogen en de hele zaak deinde op en neer. In 1998 kwam er een einde aan deze opzet en werd het organisatorische stokje overgenomen door Helgo Lichteveld, Paul Stiphout en Dien Bergsma. De Hitteavond kreeg elk jaar een ander thema en er werd gestart met (live)optredens. Door de verhuizing naar het Vrijthof groeide het bezoekersaantal van de Hittenavond. 

Ieder jaar werd de zaal aangekleed in een thema en hadden de bühne bouwers een creatieve uitdaging. Zo werd de zaal omgetoverd tot een casino, een saloon en ook het piratenfestijn en Lekker Fout passeerden de revue. Zodra de deuren van de zaal werden geopend, werden de bezoekers op zeer creatieve wijze ontvangen door Sjaak en Monique Kessels, Henny Cremers en Titus en Jolanda Winkelmolen.

Er waren optredens van onder andere Ger Joosten, Rick Winkelmolen, De Toppers (Frank Groot, Henk van Vonderen en Peter Theunissen) AC/DC (Martijn de Hont en Maarten Baggerman), de familie Bert Verbeeten en Beppie Kraft (Helen Nillesen). Tussen de optredens door zorgde Helgo Lichteveld voor de muzikale klanken en samen met Paul Stiphout praatte hij de avond aan elkaar. Later nam Mark van Berlo het stokje van Helgo over.

Vrijdag 25 februari staat vanwege de verkoop van het gebouw, dat wordt omgetoverd tot Vitaliteitscentrum Brabant, onder de noemer ‘Vrienden van Concordia Hitmix’ de allerlaatste Hitteavond in Concordia op het programma. Aanvang: 20.00 uur.

“Ieder jaar was het weer prachtig om te zien hoe de bezoekers zich kleedden naar het thema. Een mooi tijdperk wordt afgesloten”, meldt Wiel Nillesen namens de organisatie. “Langs deze weg willen wij alle artiesten, medeorganisatoren, bezoekers en Jan Nillesen bedanken. We maken er een mooie laatste Hitteavond van!”

NB: Munten van Concordia zijn geldig tot en met 20-03-2022.

Hittefeest  met de Vrienden van Concordua Hitmix.