Archieffoto DES 1 van afgelopen seizoen.
Archieffoto DES 1 van afgelopen seizoen. Persfoto

Voorbereiding DES start na kermis

Sport

DES 1 start op zaterdag 19 augustus, na de Vierlingsbeekse kermis, met een trainingsdag aan de voorbereiding op de nieuwe competitie.

Vervolgens houdt het vlaggenschip van de Vierlingsbeekse korfbalvereniging van vrijdag 25 t/m zondag 27 augustus in Eindhoven een voorbereidingsweekend, met op zondag deelname aan een plaatselijke toernooi.  Daarna staat op zondag 3 september vanaf 11.00 uur een driekamp bij Oranje Wit in Leunen op de rol. De voorbereiding wordt vervolgd op donderdag 7 september om 20.00 uur met een oefenwedstrijd (uit) tegen Melderslo 3, waarna op zondag 10 september wordt geoefend in en tegen Nijnsel. De aanvangstijd van dat duel is nog niet bekend. 

DES, dat dit seizoen zowel in de veld- als de zaalcompetitie uitkomt in de overgangsklasse, staat ook dit seizoen onder leiding van trainer-coach Yvo van Dijk uit Malden.

In de veldcompetitie worden de degens gekruist met BMC (Berlicum), Diosa (Balgoij), JES/Klick’15 (Venhorst), Loosbroek en Euro Girls/ Rietvogels (Riethoven). De speeldata en het -schema zijn nog niet bekend.