Tom Kessels: "Ik hoop met een nieuwe titel afscheid te kunnen nemen."
Tom Kessels: "Ik hoop met een nieuwe titel afscheid te kunnen nemen." Foto: Rikus ten Brücke/ archief Peel en Maas

Tom Kessels stopt na dit seizoen bij Volharding: ‘Tijd voor andere hobby’s’

Sport

Hij heeft het nog altijd erg goed naar zijn zin bij Volharding. Desondanks heeft Tom Kessels (29) besloten de Vierlingbeekse club aan het eind van het seizoen te verlaten en helemaal te stoppen met voetbal. De verdediger maakte zijn besluit donderdagavond aan de spelersgroep bekend. “Ik waardeer écht alles bij Volharding, maar het is na 24 jaar blik op voetbal tijd voor een nieuwe periode in mijn leven. Ik wil bijvoorbeeld meer tijd gaan besteden aan mijn hobby’s tennis en padel. Wellicht ga ik zelfs een padeltrainerscursus volgen. Ook heb ik samen met mijn vriendin in Venray een nieuw huis gekocht, waaraan ook nog het nodige geklust moet worden”, zo meldt hij op de website van Volharding. 

De Venraynaar, docent Sport & Bewegen bij ROC Nijmegen, locatie Boxmeer, kwam acht seizoenen geleden, in 2016, bij het onder leiding van trainer-coach Sjoerd van der Coelen net naar de eerste klasse gepromoveerde Volharding voetballen. Na de daaropvolgende degradatie, volgden volgens hem ‘prachtige jaren bij een gezellige club waar iedereen alles voor de spelers doet’.

Met als hoogtepunt niet alleen het kampioenschap in mei 2022 onder leiding van trainer-coach Johan Vullings, zegt hij kort terugblikkend. “Ook vorig seizoen, met de tweede plaats in de eindstand, was een fantastisch jaar. En nu doen we weer bovenin mee. Ik blijf dat toch erg knap vinden voor een dorpsclub als Volharding. Dat zegt iets over het beleid van de vereniging, waarin je als speler op alle gebieden gefaciliteerd wordt om het beste uit jezelf te halen.” Met een lach: “Ik hoop met een nieuwe titel afscheid te kunnen nemen. Daar gaan we met z’n allen voor.”

“We vinden het zeer jammer dat Tom vertrekt, maar respecteren natuurlijk zijn besluit”, reageert voorzitter Roel Gerrits in hetzelfde websitebericht. “Tom is niet alleen al jaren een van de sterkhouders in ons team, maar ook in de omgang een fijn en sociaal persoon. Iemand die je er gewoon graag bij wil hebben. Aan het eind van het seizoen zullen we op gepaste wijze afscheid van hem nemen.”