Marcel Lenssen (links) en Sander Oudenhoven op archieffoto.
Marcel Lenssen (links) en Sander Oudenhoven op archieffoto. Archieffoto Volharding

Trainersduo Volharding 2 gaat door

Sport

Het tweede elftal van Volharding staat ook volgend seizoen onder leiding van trainer-coach Sander Oudenhoven uit Groeningen en assistent-trainer Marcel Lenssen uit Geijsteren. Dat meldt de Vierlingsbeekse voetbalclub op haar website.

Oudenhoven, Lenssen, de spelersgroep en de technische commissie van de voetbalclub zijn tevreden over de samenwerking. Oudenhoven, die jarenlang in het reserveteam van de Vierlingsbeekse eersteklasser voetbalde, is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Hij krijgt daarbij assistentie van de ervaren Lenssen. “Het trainen en coachen van Volharding 2 bevalt me en het klikt met Marcel”, meldt Sander Oudenhoven op de website. “Zonder de steun van een ervaren assistent had ik het ook niet gedaan. Het is een grote groep spelers, we trainen vaak met 18-22 man. Dat we de trainingen met twee man kunnen doen, is voor zowel mij als de groep natuurlijk enorm prettig. Het zorgt ervoor dat we toch intensief en gericht kunnen trainen, de voorbereidingen hiervan gaan altijd in goed overleg. Het is fijn dat Marcel me in die rol helpt en dat ook volgend seizoen zal blijven doen. Daarmee is een van mijn belangrijkste wensen ingevuld. Daarbij vind ik het als clubman mooi dat ik dit voor Volharding te kunnen doen.”

Ook Marcel Lenssen hoefde niet lang na te denken over het voortzetten van zijn rol als assistent. “Ik voel de waardering vanuit Sander, de spelersgroep en de club. Samen met hem ben ik in dit verhaal gestapt en ik laat hem daarin niet in de steek. Daarbij komt dat ik enorm geniet van de beleving in het team. Volharding 2 is gewoon een mooi, enthousiast team om te trainen, een leuke mix van talenten die naar het eerste team toegroeien en routiniers die hen daarbij helpen. Het is fijn om daar als trainer je steentje aan bij te kunnen dragen.”