Marcel Lenssen (links) en Sander Oudenhoven: nieuw trainersduo Volharding 2.
Marcel Lenssen (links) en Sander Oudenhoven: nieuw trainersduo Volharding 2. Foto: Persfoto

Sander Oudenhoven en Marcel Lenssen nieuw trainersduo Volharding 2

Sport

Het tweede elftal van Volharding staat volgend seizoen onder leiding van trainer-coach Sander Oudenhoven (36) en assistent-trainer Marcel Lenssen (59). Dat heeft Volharding zojuist bekendgemaakt op zijn website. 

Oudenhoven, die momenteel in het reserveteam van de Vierlingsbeekse eersteklasser voetbalt, speelde al langere tijd met de gedachte om trainer of assistent-trainer van het tweede te worden. “Ik ga stoppen als voetballer, maar wilde graag bij het team betrokken blijven. Ik zie het vooral als een mooie uitdaging. Maar zonder de steun van een ervaren assistent had ik het niet gedaan. Het is fijn dat Marcel me in die rol gaat assisteren. Daarmee is een van mijn belangrijkste wensen ingevuld. We gaan het samen doen”, zo meldt de in Groeningen woonachtige Oudenhoven op de website van Volharding. 

Een andere voorwaarde om aan de slag te gaan als trainer van Volharding 2, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, was de steun van de spelersgroep. “Want ik speel nu nog met ze. Maar niemand ziet dat als een probleem, zeker niet in combinatie met Marcel met wie het vanaf het eerste gesprek meteen klikte. Marcel, die nog met mijn vader Toine bij Volharding heeft gevoetbald, heeft als hoofdtrainer van meerdere amateurclubs heel veel ervaring en kan mij als kersvers trainer natuurlijk op allerlei gebieden ondersteunen. Zeker als je het hebt over het opzetten van trainingen en het toewerken naar een bepaalde spelstijl.” Met een lach: “We hebben het zelfs al over allerlei trainingsvormen gehad.”

Ook Marcel Lenssen (59) was donderdagavond bij de officiële presentatie van het nieuwe trainersduo aan de selectie. De oud-aanvaller van Volharding en oud-hoofdtrainer van clubs als Oostrum, SVEB en SVOC’01, woonachtig in Geijsteren, kwam vele bekenden tegen. “Het is net alsof ik hier thuiskom”, zegt hij met een lach. “Toen ik de vraag kreeg vanuit de technische commissie of ik Sander wilde ondersteunen bij zijn eerste stappen op trainersgebied, was ik eigenlijk meteen enthousiast. Mijn Volharding-bloed begon meteen weer sneller te stromen. Zeker na het eerste gesprek met de tc en nog meer na het daaropvolgende gesprek met Sander. We hadden er allebei meteen een goed gevoel bij. Daarbij komt dat Volharding een club naar mijn hart is. Ik heb hier altijd met enorm veel plezier gevoetbald, alle zaakjes voor zowel trainers als spelers zijn top geregeld en het plan dat de technische commissie met Sander in combinatie met mij voor ogen heeft, snap ik helemaal. We gaan er samen wat moois van maken, daar heb ik alle vertrouwen in.”

Oudenhoven en Lenssen volgen het huidige trainersduo Marvin Chirino en Danny Blenckers op.