Marc Oudenhoven kreeg maar liefst 509 stemmen. "Kiezers bedankt voor het vertrouwen."
Marc Oudenhoven kreeg maar liefst 509 stemmen. "Kiezers bedankt voor het vertrouwen." Foto: Yvonne Jacobs Fotografie

Marc Oudenhoven stemmenkanon, ook Moeskops en Verstegen in raad

Vierlingsbeek

Marc Oudenhoven van Liberaal Land van Cuijk behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk 509 stemmen. Een  opvallend hoog aantal als nummer vijf op de lijst van zijn partij. Met dat aantal is de Vierlingsbeekse ondernemer verzekerd van een zetel in de 37 zetels tellende gemeenteraad.

“Een prachtig resultaat, knap, knap, knap, zo veel stemmen had ik niet verwacht. Ik ben er een beetje stil van...  Ik dank alle mensen die op mij hebben gestemd voor het vertrouwen”, zegt een opgetogen Marc Oudenhoven, die door de kiezer onder meer bedankt lijkt te worden voor zijn inzet voor realisatie van de multifunctionele accommodatie in de plaatselijke kerk. 

Ook Bert Moeskops (SP) kan rekenen op een raadszetel. “293 stemmen op mij? Dat wist ik nog niet. Een net resultaat. Daar ben ik blij mee”, zegt de Vierlingsbekenaar in een eerste reactie. “Het is voor mij ook mooi dat ik na onze lijsttrekker Bregje van Lieshout de meeste stemmen heb, dat maakt de keuze voor mij ook makkelijker om in de raad te gaan zitten.”

Peter Verstegen is het derde raadslid uit Vierlingsbeek dat in de nieuwe gemeenteraad komt. Verstegen behaalde als lijsttrekker van Forum voor Democratie 957 stemmen. “Ja, natuurlijk ben ik er trots op, want de mensen hebben op mij gestemd vanwege de inhoud, vanwege ons programma, niet vanwege onze poppetjes. We hebben een prachtige verkiezingscampagne gedraaid die veel mensen heeft aangesproken. Ik ben er ook trots op dat ik namens Forum dit hoogste democratische ambt mag gaan bekleden.”

Wel vindt hij het spijtig dat datzelfde niet geldt voor Hetty Egger, die als lijsttrekker van de ChristenUnie als nieuwkomer geen zetel wist te bemachtigen. “Hetty had ik het echt gegund. Dat vind ik echt jammer, want ik heb met haar, ondanks onze tegenstellende standpunten, open en eerlijk gedebatteerd. Op inhoud, zoals het hoort.”

De overige lokale kandidaten kregen te weinig stemmen voor een zetel. 

In totaal werden er in de gehele gemeente 36759 uitgebracht.

Overzicht aantal stemmen Vierlingsbeeks-Groeningse kandidaten:

Team Lokaal
Pieter Jenniskens 19 stemmen

CDA;
Jan Stoffelen 84 stemmen

SP:
Bert Moeskops 293 stemmen
Gerrit Vissers 2 stemmen

ChristenUnie:
Hetty Egger-van Oppen 203 stemmen

GroenLinks/PvdA:
Daan Thijs 58 stemmen
Marjolein de Bruin 32 stemmen

Forum voor Democratie:
Peter Verstegen 957 stemmen
Hans Koelen 18 stemmen
Thijmen Lindner 10 stemmen

50PLUS:
Hélène Vousten 38 stemmen

Liberaal Land van Cuijk:
Marc Oudenhoven 509 stemmen
Janneke Stiphout-Langen: 34 stemmen
Maarten Berbers 22 stemmen
Sander Oudenhoven 8 stemmen
Eric Smits 5 stemmen

Voor meer informatie over de stemmen per kandidaat klik hier.  

Zie ook:
CDA grote winnaar in Land van Cuijk Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl) 

‘Blijkbaar stemmen mensen toch op bekende mensen’ Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Vierlingsbeek krijgt zetel(s) in nieuwe gemeenteraad Land van Cuijk Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)