Hetty Egger: "Christen-Unie op de kaart gezet. Dat geeft hoop voor de toekomst."
Hetty Egger: "Christen-Unie op de kaart gezet. Dat geeft hoop voor de toekomst." Foto: Persfoto

‘Blijkbaar stemmen mensen toch op bekende mensen’

Vierlingsbeek

De ChristenUnie  haalde geen enkele zetel bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. “Blijkbaar stemmen mensen toch vooral op bekende mensen uit de eigen omgeving, en minder op partijstandpunten”, meldt de Vierlingsbeekse lijsttrekker Hetty Egger teleurgesteld. 

“Ik ben had iets meer verwacht gezien de energie die we erin hebben gestoken. Maar ik ben toch blij dat we de ChristenUnie op de kaart gezet. Dat geeft hoop voor de toekomst.”

Ze vervolgt: “Toen we begonnen, hadden we geen idee hoe je een verkiezingscampagne moet opzetten met weinig middelen in zo’n grote gemeente. Inmiddels hebben we bij de anderen kunnen zien hoe je zoiets succesvol doet. Dat is een leerpunt voor de volgende keer. Ik moet wel zeggen dat het geld dat daaraan door sommige partijen is besteed, inclusief de investeringen van een partijbureau, buitenproportioneel is. Dat gaan wij zeker nooit doen. Verder ben ik blij dat een aantal onderwerpen die wij op de agenda hebben gezet door andere partijen zijn opgepikt en er daardoor werk van gemaakt gaat worden.”

Ook heeft ze genoten van de debatten en de interviews met de media. “En heb ik hele waardevolle contacten met andere partijen opgedaan. Daar kunnen we in ieder geval dankbaar voor zijn. Verder hebben Peter (Verstegen, Forum voor Democratie, red.) en ik met het duodebat dat we gehouden hebben op het Weijerplein in Boxmeer hopelijk laten zien dat je nog zo met elkaar van mening kunt verschillen, maar dat je desalniettemin de verbinding kunt proberen te zoeken. Kortom, een bijzondere periode, met helaas een zeer teleurstellende afloop, maar wel met voldoende leerpunten voor een volgende keer. We zullen de komende vier jaar overigens niet stil blijven zitten. We zullen in het nieuwe jaar beginnen met de oprichting van de Stichting Kruizen en Kapellen Land van Cuijk en daar iets heel moois van maken.”