Ellie Jacobs heet belangstellenden van harte welkom in haar winkel in hartje Overloon.
Ellie Jacobs heet belangstellenden van harte welkom in haar winkel in hartje Overloon. Foto: Persfoto

Shop Jacobs is meer dan een souvenir- en kampeerwinkel

Regionaal

Shop Jacobs is een gezellig ingerichte winkel in hartje Overloon waar jong en oud welkom is voor tuindecoratie, kaarten, houtsnijwerk, cadeauartikelen, speelgoed en nog veel meer. “Want we verkopen bijvoorbeeld ook souvenirs”, meldt eigenares Ellie Jacobs. “We richten ons zowel op mensen die in Overloon en omgeving wonen als op toeristen. En geregeld krijgen we ook klanten van het vlak voor ons gelegen tankstation over de vloer die snel even wat frisdrank of snoepgoed komen inslaan”

Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote onderneming. “Sinds vorig jaar zijn we in ons winkelmagazijn ook begonnen met de verkoop van camping- en kampeerspullen”, legt de Overloonse onderneemster uit. “Mensen die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een campingtafel, -stoel of -tent voor het bezoeken van een festival of voor het vieren van hun vakantie, of een parasol, kunnen die bij ons op locatie kopen of handig en snel bestellen via de website www.kampeerwinkelonline.nl. Particulieren die eerst bij Mar-Oil in Vierlingsbeek hun gasflessen bestelden, kunnen dat nu bij ons doen. Wij hebben vorig jaar een deel van hun kampeerwinkel overgenomen.” Met een lach: “Als je hier binnenloopt, krijg je meteen het vakantiegevoel.”


Aan  kaarten geen gebrek bij Shop Jacobs. Persfoto

Shop Jacobs maakt zich momenteel op voor het zomerseizoen. “Het is na al die regen inderdaad te hopen dat de zon snel gaat schijnen, want onder onze klanten bevinden zich veel wandelaars en fietsers, dagjesmensen die Overloon bezoeken”, zegt Ellie, die veertien jaar geleden met de winkel begon. “Gewoon omdat het me leuk leek en ik graag onder de mensen kom. Nee, daar heb ik geen spijt van. Ik vind het leuk om een eigen retailwinkeltje met een ruim en gevarieerd assortiment samen te stellen en te runnen. Maar ook voor het huren van fietsen, e-bikes en tandems zijn mensen bij ons aan het juiste adres. Vooral toeristen die in de regio Overloon vertoeven, maken daar gebruik van. Want Overloon is een prachtige uitvalsbasis voor iedereen die van de natuur houdt.” Met een lach: “Net als Vierlingsbeek en Groeningen trouwens…”


Een greep uit de kampeerartikelen in het winkelmagazijn. 

Openingstijden:

April t/m september donderdag en zondag gesloten, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag 8.00 tot 18.00 uur, zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur. Oktober t/m maart donderdag en zondag gesloten, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur, zaterdag 9.00 tot 17.00 uur.

Shop Jacobs, Vierlingsbeekseweg 13, 5825 AS Overloon, telefoon 0478-642472, e-mail shopjacobsoverloon@gmail.com.


Een van de gezellig ingerichte verkooprekken met cadeauartikelen en meer.