Milly Tjin: "Bewegen is heel belangrijk voor lichaam en geest."
Milly Tjin: "Bewegen is heel belangrijk voor lichaam en geest." Foto: eigen foto

Milly Tjin: passie voor bewegen en gezondheid

Vierlingsbeek

Ze straalt energie en plezier uit. Milly Tjin (37) glundert helemaal als ze het over haar eigen bedrijf Milly Fit groepsfitness & voedingsadvies heeft. “Ik ben zo blij dat ik een paar jaar geleden met mijn eigen bedrijf ben begonnen. Vroeger was ik al een sportief meisje: nu kan ik mijn passie voor bewegen en gezondheid ook op anderen overdragen.”

Ze groeide in Vierlingsbeek op in een ondernemersgezin met vader Winston, moeder Anneke en haar twee zussen Hedy en Elvy. Haar pa en ma runden jarenlang motorzaak Motor Service Vierlingsbeek aan het Schootsveld, waar Milly al een paar jaar gebruikmaakt van een ruimte voor een deel van haar groepslessen. “Vooral voor de lessen pilates”, legt ze uit. “Want de meeste trainingen doen we in de buitenlucht. Maar als het regent, hebben we in ieder geval de mogelijkheid om naar binnen te verhuizen voor onze trainingen XCORE, HIIT en PWRBG Shape. Vroeger verkocht mijn vader hier zijn helmen en kleding. Na zijn pensionering heeft hij zijn bedrijf verhuurd, maar mag ik gebruikmaken van een deel van de vroegere winkel. Ik ben blij dat ik hier terechtkan.”

Milly ging na het afronden van de havo op Scholengemeenschap Stevensbeek (het huidige Metameer Stevensbeek, red.) studeren in Haarlem. “Media- en entertainmentmanagent”, zo haalt ze herinneringen aan die periode op. “In die tijd vond ik Vierlingsbeek te klein, ik wilde meer avontuur en heb ook echt van mijn studietijd en mijn daaropvolgende baan bij een marketingbureau op het gebied van evenementen genoten, maar ben toch blij dat ik weer terug ben ik Vierlingsbeek. Vooral vanwege de rust en de gemoedelijkheid hier. Met een lach: “Ik moest Haarlem waarschijnlijk meemaken om Vierlingsbeek meer te gaan waarderen.”

Ze gooide het roer om en ging werken bij haar vader in de zaak, maar dacht ondertussen ook na over haar toekomst. Wat wilde ze nou echt? “Ik ben in Boxmeer fitnesstrainingen gaan verzorgen en me gaan verdiepen in lichaam, training en voeding. Daarvoor heb ik ook opleidingen gevolgd en sinds 2018 ben ik, naast fitnessinstructeur, ook gediplomeerd gewichtsconsulent. Ik begeleid mensen naar een blijvend gezonde leefstijl. Niet volgens een vast patroon, maar op het individu gericht en op maat gemaakt.”

Vlak voor de uitbraak van corona begon ze met haar eigen zaak: Milly Fit. Gespecialiseerd in groepsfitness en voedingsadvies. Een schot in de roos, zo blijkt. “Ik ben blij dat ik samen met mijn rechterhand Monique Nabuurs toen die stap heb gezet. Vanaf het allereerste moment is het gaan lopen, mede vanwege het feit dat veel mensen sinds corona ook veel bewuster bezig zijn met hun gezondheid. Bewegen is gewoon heel belangrijk voor lichaam en geest. In de afgelopen jaren hebben we het aantal trainingen ook uitgebreid, net als het team. Want naast Monique verzorgt ook Mändy Kusters sinds vorig jaar april als erkend instructrice een aantal XCORE-trainingen. We doen het als een team, werken prettig samen en blijven ook bezig met toekomstplannen maken. Daar krijgen we alle drie positieve energie van. Per april kunnen mensen van maandag tot en met vrijdag, élke dag dus, hun favoriete groepslessen volgen bij ons.”

Haar werk is haar hobby, zegt ze meerdere keren tijdens het interview. Het ondernemerschap kan ze ook goed combineren met haar gezin, dat bestaat uit haar partner Laurens en haar kinderen Colin en Zélie. “Het hebben van balans in wat je doet en denkt is gewoon heel belangrijk, want in het dagelijks leven wordt veel van ons gevraagd. Ik vind het fijn en waardevol om mensen, jong en oud, met mijn kennis en ervaring ook op dat gebied te kunnen helpen. Ik coach bijvoorbeeld ook jonge moeders door middel van het persoonlijke MOMFIT-traject.”

Wil je op een natuurlijke manier een paar kilo’s kwijt of juist erbij? Wil je lekkerder in je vel komen te zitten? Meer rust en balans in je leven creëren? Grip op je hormonen krijgen of weer terug in ‘shape’ komen na je bevalling? Of heb je een andere reden om net als Milly zelf deed het roer om te gooien?

Kijk voor meer informatie op de website MILLY FIT | Voedingsadvies & groepsfitness