Team Gruuninge won een cheque van 300 euro voor het goede doel.
Team Gruuninge won een cheque van 300 euro voor het goede doel. Eigen foto

Team Gruuninge winnaar dorpsquiz, nieuwe organisatoren gezocht

Vierlingsbeek

Team Gruuninge is de winnaar van de dorpsquiz ‘k Wèt’t 2023.  Op zaterdag 13 mei kwamen ongeveer 150 enthousiaste (oud-)dorpsbewoners verdeeld over diverse teams uit Groeningen en Vierlingsbeek samen voor de vierde editie, die bestond uit een middag en avond vol uitdagende vragen, interactieve opdrachten en spannende activiteiten. De teams zetten alles op alles om de juiste antwoorden te vinden en maakten gebruik van online hulplijnen, zelfs internationaal, om hun kennis te vergroten.

Er waren ook verschillende locaties waar deelnemers hun vaardigheden konden tonen. Zo werd er een rekenkundige uitdaging georganiseerd bij Alles Bijeen en vond er een lasergame-battle plaats in de schuur van Harm Bardoel. De opdracht ‘Schuupe’ bleek een groot succes en de teamleden fietsten hiervoor door het dorp om bijzondere plekjes te herkennen. Daarnaast werden er creatieve Tell-Sell-reclames gemaakt, liedjes gezongen en loombandjes, kralenlogo’s en moodboards ontvangen.

Het was een intense strijd, waarbij elk team zo’n honderd vragen uit diverse categorieën moest beantwoorden. ‘We willen graag een speciale dank uitspreken aan de dorpsbewoners die een aantal van deze vragen hebben bedacht en aangeleverd. Jullie hebben bijgedragen aan een onvergetelijke avond’, zo meldt de organiserende werkgroep. 

De avond werd afgesloten bij Perron 22, waar de spanning om te snijden was tijdens de prijsuitreiking. Team Gruuninge ging er met de eerste prijs vandoor en schonk 300 euro aan het goede doel: Natuurlijk spelen in Groeningen. Ook Team Kwetnix en Team Ambtgenoten vielen in de prijzen en doneerden respectievelijk 200 euro aan Pink Mama en 100 euro aan Judoclub Randori.

De organisatie wil tevens graag alle locatiehouders, sponsors, vrijwilligers en betrokkenen bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan de dorpsquiz 2023. ‘Zonder jullie inzet en steun was dit evenement niet mogelijk geweest. Jullie hebben bijgedragen aan de versterking van onze gemeenschap’. 

De werkgroep Dorpsquiz ‘K Wèt’t gaat het stokje doorgeven en zoekt mensen die de volgende editie van de dorpsquiz in 2025 willen organiseren. ‘Grijp deze kans om betrokken te zijn bij een van de leuke en spraakmakende evenementen van onze dorpen’. De leden van de huidige werkgroep willen voortaan zelf meedoen en met alle plezier hun kennis en ervaring doorgeven aan de nieuwe werkgroep.

‘Als lid van de nieuwe dorpsquiz-werkgroep krijg je de kans om samen te werken met andere enthousiaste dorpsgenoten, bruisende activiteiten te organiseren en een onvergetelijk evenement te creëren dat onze gemeenschap verbindt. Je zult betrokken zijn bij het bedenken van uitdagende vragen, het opzetten van creatieve opdrachten en het zorgen voor een vlekkeloze uitvoering van de dorpsquiz’, zo besluit de huidige werkgroep in een mail aan onze redactie. 

Belangstellenden kunnen zich melden via stggroevie@gmail.com