Er komen geen nieuwe bomen aan het wandelpad achter de Vlasakker.
Er komen geen nieuwe bomen aan het wandelpad achter de Vlasakker. Foto: pixabay

Geen nieuwe bomen Vlasakker

Vierlingsbeek

Het voorgenomen plan om de bomenrij aan het wandelpad achter de Vlasakker in Vierlingsbeek te herstellen door ter plekke meer bomen te planten, gaat niet door.

Dat laat de dorpsraad aan de aanwonenden weten. De ‘bomenkwestie’ kwam afgelopen dinsdag aan de orde in de dorpsraadvergadering. Van de zeven aanwonenden die reageerden op het voornemen, reageerden er twee positief en vijf ‘zagen deze plannen absoluut niet zitten’, zo schrijft de dorpsraad in een brief die vandaag in de buurt is verspreid. ‘Wij kunnen dan ook vaststellen dat het draagvlak voor het plan onvoldoende is en trekken dit voorgenomen initiatief terug. Wij hebben dit tevens kortgesloten met Jeroen Burgman van de gemeente Land van Cuijk’, zo meldt de dorpsraad in de brief. 

Sommige buurtbewoners vreesden voor (nog) voor nog meer overlast in hun tuinen door afvallende bladeren, eikels en takken dan nu al geval is door de hoge bomen die er al staan. Ook vinden sommigen het niet prettig als door de plant van meer bomen hun uitzicht wordt belemmerd en er minder zonlicht in hun tuinen en/of op hun zonnepanelen komt.