De dorpsraad wil dat een verkeerskundige de situatie op de Spoorstraat bekijkt.
De dorpsraad wil dat een verkeerskundige de situatie op de Spoorstraat bekijkt. Foto: Persfoto

‘Je ziet door het bordenbos de bomen niet meer’

Algemeen

De dorpsraad van Vierlingsbeek wil dat een verkeerskundige van de gemeente op korte termijn de situatie aan de Spoorstraat, bij Herberg Thijssen, gaat bekijken. Want door de wirwar aan waarschuwingsborden en paaltjes is zowel de toegankelijkheid als de veiligheid ter plekke er volgens de dorpsvertegenwoordigers niet beter op geworden. “Je ziet door het bordenbos de bomen niet meer. Kan dat niet anders?”, zo vroeg dorpsraadvoorzitter Maarten Berbers zich dinsdagavond tijdens de digitale dorpsraadvergadering hardop af. 

Maar niet alleen het oversteken van de weg is, door onder meer de plaatsing van twee nieuwe zwart-geel gekleurde waarschuwingsborden,  in de ogen van de dorpsraad verkeersonveiliger geworden. Ook moeten voetgangers tussen Herberg Thijssen en Huis ter Maas, de voormalige jeugdherberg, regelmatig de stoep langs de Spoorstraat verlaten, onder meer voor het voormalige pand van Concordia, om via de weg geparkeerde auto’s te kunnen passeren.

Het probleem is al vaker bij de gemeente aangekaart en is al jaren bekend, maar blijft een doorn in het oog van de dorpsraad. “Het is goed om dat opnieuw bij de gemeente te melden en daar nog eens een keer kritisch naar te laten kijken door een expert, zodat we dat meteen ter plekke kunnen overleggen”, aldus dorpsraadlid Juul de Bont. In dat voorstel, om te komen tot een ‘snelle en adequate oplossing’, konden ook de andere dorpsraadleden zich vinden.

Zie ook een eerder bericht over de waarschuwingsborden: www.ilovevierlingsbeekgroeningen.nl/nieuws/vierlingsbeek/90485/-pas-op-overstekende-school-kinderen-