Vitaliteitscentrum Brabant sluit geen contract af met Menzis, ENO en CZ-JUST.
Vitaliteitscentrum Brabant sluit geen contract af met Menzis, ENO en CZ-JUST. Foto: Vitaliteitscentrum

Vitaliteitscentrum: ‘Niet met alle zorgverzekeraars een contract’

Vierlingsbeek

Zorgverzekeraars maken weer ruimschoots reclame voor de zogeheten ‘nationale overstapweken’. “Belangrijk voor ons dus om onze bezoekers te informeren”, meldt Wouter van Dongen van Vitaliteitscentrum Brabant in Vierlingsbeek in een schriftelijke verklaring aan onze redactie.  ”Voor 2023 hebben wij opnieuw moeten besluiten niet met alle verzekeraars een contract af te sluiten, zoals Menzis, ENO en CZ-JUST.”

Hij vervolgt: “Wederom voldoen een aantal verzekeraars niet aan onze kwaliteitscriteria of bieden ze een dusdanig laag tarief dat wij daarmee niet meer aan een kwalitatieve behandeling kunnen voldoen die u van ons gewend bent en van ons mag verwachten. Ook nemen we hiermee onze verantwoordelijkheid naar onze medewerkers om ze niet nog meer te belasten met onnodige administratieve lasten.”

Hij wijst op de bijgevoegd overzicht voor 2023. “Verzekeraars in groen bieden redelijke tarieven en verminderen de administratieve lasten zodat we meer tijd voor uw behandeling hebben. Verzekeraars in oranje bieden oftewel te magere tarieven oftewel te veel administratieve lasten, maar worden wél gecontracteerd voor 2023. Verzekeraars in het rood voldoen helemaal niet aan onze kwaliteitscriteria en komen niet in aanmerking voor een overeenkomst. Als u eerstelijnszorg zorg, waaronder fysiotherapie, op waarde weet te schatten, overweegt u een verzekering bij een van de drie ‘groene verzekeraars’. Ook bij de ‘oranje verzekeraar’ kunt u gebruikmaken van de vergoeding fysiotherapie uit uw aanvullende verzekering. Iedereen is uiteraard welkom in onze praktijk. Vaak krijgt u gedeeltelijke of volledige (bij verschillende restitutiepolissen) vergoeding bij het insturen van onze rekening als u een verzekeraar kiest waar wij geen contract mee aangaan; de ‘rode verzekeraar’. Niet leuk dit, maar wel meer dan noodzakelijk.”