Afbeelding
Logo Van Dongen

Van Dongen: geen contract met zorgverzekering ENO en label JUST

Vierlingsbeek

Fysiotherapie Van Dongen in Vierlingsbeek sluit geen contract af met zorgverzekeraar ENO en het label JUST. Dat meldt eigenaar Wouter van Dongen in een schriftelijke verklaring aan onze redactie. 

‘Fysiotherapie van Dongen staat voor kwalitatief hoogwaardige en toegankelijke fysiotherapeutische zorg’, zo schrijft hij. ‘Ieder jaar is het weer een terugkerend fenomeen. In april presenteren de zorgverzekeraars hun inkoopbeleid en tot 1 november hebben fysiotherapiepraktijk de mogelijkheid om het voorgestelde contract van de zorgverzekeraar te accepteren dan wel te weigeren.  Inmiddels beconcurreren zorgverzekeraars elkaar met dure reclame-uitingen. Wij vinden het belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt en willen u de volgende informatie niet onthouden. Omdat we toegankelijkheid van zorg belangrijk vinden hebben we als praktijk de voorkeur om alle contracten te tekenen. We vonden het vorig jaar al bijzonder vervelend dat we moesten melden dat we het label JUST niet gecontracteerd hebben in verband met onacceptabele contractvoorwaarden naar ons toe en bijzonder magere verzekeringsvoorwaarden naar jou als verzekeringsnemer. Helaas is dit beleid door JUST niet gewijzigd voor komend jaar en hebben we ook géén contract afgesloten met JUST. Daarbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat we ook het contract van ENO niet langer op prijs stellen zolang voorwaardes niet wijzigen. Deze verzekeringsmaatschappij weet kwaliteit niet op waarde te schatten en gaat voorbij aan landelijke afspraken om te komen tot verbeterde contractvoorwaarden. Voor ons zijn belangrijk de administratieve lasten en aanvullende eisen van dit contract welke kwalitatief goede fysiotherapie in de weg zitten. Verder hanteert ENO een tariefsverlaging (!) van 4,45%, terwijl de tarieven de laatste jaren al niet eens meer geïndexeerd zijn. Omwille van de toegankelijkheid hebben we met alle overige zorgverzekeraars en bijbehorende labels ook voor volgend jaar een contract afgesloten. Om positief af te sluiten bij dezen een aanmoediging voor zorgverzekeraar DSW. Uit onderzoek blijkt dat ‘slechts’ 31% van de praktijkeigenaren ontevreden is over de samenwerking met deze zorgverzekeraar. Dit is een verbetering van 10% ten opzichte van het jaar ervoor. In de praktijk zien we dit met name terug in verminderde administratieve rompslomp resulterend in meer tijd voor jou als bezoeker van onze praktijk! Als blijk van waardering sluit ik dit jaar mijn verzekering over naar DSW. Wij hopen dat DSW verder gaat met deze ontwikkeling en dat andere zorgverzekeraars volgen’. 

Van Dongen besluit zijn verklaring met een tip. ‘Heeft u een aanvullende verzekering 2021 en nog niet of beperkt gebruikgemaakt van fysiotherapie? Blijf dan niet met (pijn-)klachten rondlopen. Door dit jaar nog een afspraak te maken kunnen we kijken of we iets voor u kunnen betekenen en gaan de behandelingen nog niet ten koste van het aanvullende budget van 2022! Behandelingen uit de aanvullende verzekering gaan niet ten koste van het verplicht eigen risico’.