Kerst Sing Along en Kerst Walk Along op 23 december in Vierlingsbeek
Kerst Sing Along en Kerst Walk Along op 23 december in Vierlingsbeek Foto: Persfoto

Kerst Sing én Kerst Walk Along op komst

Vierlingsbeek

De werkgroep Kerst Sing Along is al druk bezig met de voorbereidingen op de Kerst Sing Along en de Kerst Walk Along. Dat heeft ze deze week bekendgemaakt. 

Op 23 december wordt er weer een wandelroute met kleine muziek- en toneeloptredens op touw gezet. De Laurentiuskerk wordt het centrale hart van deze activiteit. In de grote kerk vindt een kort programma, dat een paar keer herhaald wordt, plaats. De route in kerstsfeer is ook op 24, 25 en 26 december af te leggen, maar op die dagen zijn er geen optredens. ‘Ieder jaar zien we weer meer lichtjes verschijnen en maken onze dorpsgenoten de route mooi met hun creatieve aankleding’, meldt de werkgroep. ‘We hopen dat iedereen langs de route weer flink wil uitpakken. Dit jaar zal er zelfs een mooie prijs te winnen zijn voor het best versierde huis’. 

De route staat nog niet helemaal vast. Waarschijnlijk wordt het een achtvormige route: Laurentiuskerk, Kerkepèdje, linksom naar Spoorstraat, Hoefiezer, Burggraaf, paadje naar de Roei, Heihoekscheweg, Spoorstraat, Domineepark via het Koningskerkje, Laurentiusstraat, Kreupelstraat en terug naar de Laurentiuskerk.

‘Bij de Laurentiuskerk willen we graag een gezellig kerstmarktje organiseren’, vervolgt de werkgroep.  ’We zijn op zoek naar een vereniging of club die een eetkraampje wil uitbaten voor het goede doel. Je kan bijvoorbeeld denken aan de verkoop van wafels, chocolademelk, geroosterde kastanjes of andere kerstlekkernijen. De winst is voor een goed doel. Dat goede doel mag ook de eigen vereniging of club zijn. Belangstelling? Laat het ons weten via: kerstsingalong@gmail.com. Wij hebben er al weer zin en barsten van de ideeën. Wij hopen u ook!’

De werkgroep bestaat uit Marloes Lenkens, Marjolein de Bruin, Christa Moeskops, Joke Deriet en Diny Bartels.