De  werkgroep Kerst Sing/ Walk Along is op zoek naar mensen die willen helpen.
De werkgroep Kerst Sing/ Walk Along is op zoek naar mensen die willen helpen. Foto: Persfoto

Kerst Sing Along: zingen en wandelen

Vierlingsbeek

De Kerst Sing Along viert haar eerste lustrum. De eerste drie jaar konden de deelnemers aan de vooravond van Kerstmis naar een kerstprogramma zingen en luisteren in de kerk. Het laatste jaar is de populaire kerstactiviteit voor jong en oud vanwege de coronapandemie omgedoopt tot een Kerst Walk Along met een route vol lichtjes door het dorp. 

“De frisse wandeling door het dorp werd ook erg gewaardeerd”, meldt Marloes Lenkens namens de organiserende werkgroep. “Daarom hebben we besloten om het zingen en de wandeling te combineren. Op onze vaste avond, 23 december, is er een wandelroute uitgezet met kleine muziek- en toneeloptredens verspreid over de route. Diezelfde route blijft op 24, 25 en 26 december bestaan, maar zonder optredens. We hopen dat iedereen langs de route weer flink wil uitpakken met lichtjes. Want een mooie route kunnen wij niet alleen aanleggen. Daarvoor hebben we de hulp nodig van velen in het dorp.”

De werkgroep is op zoek naar mensen die een stuk (eigen) straat willen ‘adopteren’. “Dit wil zeggen dat ze met buurtgenoten de straat extra mooi versieren en eventueel één van onze artiesten opvangen. Mensen die ons aanspreekpunt willen zijn, kunnen zich aanmelden via kerstsingalong@gmail.com. Op basis van de aanmeldingen gaan we vervolgens een mooie route samenstellen. De route zal zich wel beperken tot hartje Vierlingsbeek. Ook zoeken we vrijwilligers die van tevoren en op de dagen zelf ‘kleine dingen’ willen doen, zoals het aansteken van kaarsen of een stukje route in de gaten houden. Opgeven mag wederom weer via kerstsingalong@gmail.com of via een belletje. Tevens willen we graag de aandacht vestigen op het feit dat de Kerst Sing Along een van de gegadigden van de PLUS-clubactie is. Met het extra geld willen we het dorp nog mooier versieren.”

De werkgroep bestaat naast Marloes Lenkens uit Marjolein de Bruin, Christa Moeskops, Joke Deriet en Diny Bartels.

Tijdens het wandelen genieten van kerstsfeer.