Een foto van een eerdere dodenherdenking in Vierlingsbeek.
Een foto van een eerdere dodenherdenking in Vierlingsbeek. Foto: Persfoto

Dodenherdenking: ‘Vrijheid geen vanzelfsprekendheid’

Vierlingsbeek

De werkgroep 4 mei van Dorpsraad Vierlingsbeek organiseert jaarlijks op 4 mei de Dodenherdenking. Na twee jaar zonder publiek, vanwege de coronapandemie, wordt de herdenking dit jaar weer in het bijzijn van genodigden en belangstellenden gehouden. De herdenking start om 19.20 uur door vanuit het Koningskerkje naar het oorlogsmonument bij de kerk te lopen.

Bij het oorlogsmonument worden, naast de twintig gevallenen uit Vierlingsbeek en Groeningen in de Tweede Wereldoorlog, ook alle andere mensen herdacht die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen. “Dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is, laat ons de situatie in Oekraïne zien. Wij vinden het dan ook belangrijk om hierbij stil te staan tijdens deze herdenking. Wij nodigen de inwoners van Vierlingsbeek en Groeningen uit om dit samen met ons te doen”, meldt Wim Verhofstad namens de organiserende werkgroep. 

Tevens is de werkgroep onder meer op zoek naar fakkeldragers voor het Bevrijdingsvuur. Zie hiervoor het eerdere bericht op deze website.
Fakkeldragers en meer voor Bevrijdingsvuur gezocht Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)

Kransen en bloemen bij oorlogsmonument.