Sportpark Soetendaal staat op 3 en 4 juni in het teken van een internationaal jeugdtoernooi.
Sportpark Soetendaal staat op 3 en 4 juni in het teken van een internationaal jeugdtoernooi. Foto: Persfoto

Ook Duitse, Engelse en Belgische teams naar jeugdtoernooi Volharding

Sport

Ruim vijftig teams uit binnen- en buitenland hebben zich inmiddels aangemeld voor het eerste internationale jeugdtoernooi bij Volharding, dat op zaterdag 3 en zondag 4 juni wordt gehouden op sportpark Soetendaal in Vierlingsbeek. “Dat er ook ploegen uit Duitsland, België en Engeland aan ons tweedaags toernooi meedoen, maakt het natuurlijk extra mooi. Dat geeft het evenement toch net dat extra tintje”, vertelt jeugdvoorzitter Antwan Bouten trots. “Eind deze maand sluiten we de inschrijftermijn voor deze eerste editie.”

Volharding mikt op het maximale aantal van zestig ploegen dat kan deelnemen aan het Volharding International Football Tournament. Een groot aantal teams blijft ook slapen in een van de tenten die in de buurt van de kantine op het sportpark een plek krijgen. Het evenement is bedoeld voor teams onder elf, twaalf, dertien, veertien en vijftien jaar die hun krachten willen meten met leeftijdsgenoten én hun seizoen aan de vooravond van de zomervakantie gezellig willen afsluiten. “Want we zorgen als organisatie natuurlijk ook voor het nodige vertier. Met muziek en allerlei andere activiteiten die de jeugd aanspreken, zoals een balgoochelaar en footgolf. De teams kunnen op sportpark Soetendaal overnachten in eigen tenten, maar ook een of meerdere tenten huren. Dit is tevens mogelijk inclusief ontbijt.”

De camping is vanaf vrijdag 2 juni geopend. “We gaan er, met dank aan al onze fantastische vrijwilligers die zich bij ons hebben gemeld, met z’n allen gewoon één groot voetbalfeest, inclusief een spetterende feestavond op de zaterdag, van maken. Teams die ook willen deelnemen, kunnen zich nog altijd aanmelden”, zo besluit Bouten.

Op zaterdag 3 juni staan de poulewedstrijden op de rol. Op zondag 4 juni worden de resterende wedstrijden in de poule, de duels in de knock-outfase en de finales gespeeld.

Opgave en meer informatie via www.rkvv-volharding.nl/toernooi.