Volharding JO11-2.
Volharding JO11-2. Foto: Persfoto

Kampioenschappen JO11-2 en JO11-1

Sport

Na zeven glansrijke overwinningen en een gelijkspel, greep Volharding JO11-2 zaterdag het welverdiende kampioenschap. In Oostrum werd maar liefst met 0-11 gewonnen, waarna de schaal werd uitgereikt en mee werd genomen naar Vierlingsbeek. Vele toeschouwers waren getuige van de afsluitende wedstrijd van het seizoen, waarin het doelsaldo werd opgekrikt naar 88 doelpunten voor en slechts 9 tegen.

De jongens kregen na afloop een kampioensshirt uitgereikt en genoten na de wedstrijd van de champagne, frietjes en snoep. Mieke Daling verzorgde dit seizoen  de leiding over het team, dat werd getraind en gecoacht door Jeff v/d Water, Daan Bouten, Ruben Ebbers en Sam Hendriks.

Ook bij het team JO11-1 was het feest. Na drie keer als eerste te zijn geëindigd in de eerste drie fases van de competitie, was het nu tot het einde spannend. De roodwitten deelden de koppositie met Venray JO11-1 op de laatste speeldag. Omdat Venray een beter doelsaldo had dan Volharding, moest de thuisploeg op het eigen sportpark Soetendaal dus winnen.  Het talententeam van aftredend trainer Henk Sijmons wist wat het moest doen en begon fel aan de titelstrijd. Dit resulteerde in enkele kleine kansen, maar Venray bleef op de been in de beginfase van het duel.

Tot het moment dat Joah van Veghel door de defensie soleerde en de 1-0 scoorde. De ontlading was groot. Volharding domineerde en gaf achterin niks weg. In de laatste minuut voor de rust was het de goed spelende Arjen Verstraaten, afkomstig uit Venray, die de marge verdubbelde: 2-0. Venray kon daarna lange tijd geen potten breken. Volharding raakte nog een keer of vier de paal of lat, maar het bleef spannend. Zeker toen Venray de aansluitingstreffer maakte door een foutje van Volharding: 2-1. Het bleef tot de laatste seconde billenknijpen, maar Volharding brak niet en sleepte de titel in de wacht.

Zondag 12 juni mogen de kersverse kampioenen hun titel nog wat meer glans proberen te gaan geven. Ze nemen dan deel aan het NK JO11 Elite in Lier.

Feest bij JOII-1 na het behalen van de titel.