Milou van den Boogaard en Yvo van Dijk zijn beiden blij dat de samenwerking wordt verlengd.
Milou van den Boogaard en Yvo van Dijk zijn beiden blij dat de samenwerking wordt verlengd. Foto: Persfoto

Yvo van Dijk langer bij DES

Sport

Yvo van Dijk (44) heeft zijn contract met DES met een seizoen verlengd. De Maldense trainer-coach is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de Vierlingsbeekse korfbalclub.

DES 1 is in de zaalcompetitie in de eerste klasse momenteel een van de titelkandidaten. In de veldcompetitie draait de ploeg van Van Dijk als promovendus in de overgangsklasse netjes mee in de middenmoot. “Ja, natuurlijk is het fijn dat de resultaten goed zijn en dat het klikt tussen de trainer, de spelersgroep en de vereniging”, zo legt hij uit op de website van de club. “Ik heb het erg naar mijn zin bij DES en de samenwerking verloopt van beide zijden tot volle tevredenheid. Daarom hebben wij onze intentie voor nog een tweede jaar ook al in een vroegtijdig stadium uitgesproken. Dat je waardering en steun krijgt voor je aanpak, voelt als trainer natuurlijk ook goed. Daar krijg je positieve energie van.”

Van Dijk, die zichzelf eerder in het seizoen al een ‘opbouwtrainer’ noemde, iemand die zich graag voor de langere termijn aan een club verbindt, ziet de toekomst van DES met vertrouwen tegemoet. “Senioren 1 is, ondanks dat de meeste speelsters nu al een aantal jaren in het seniorenkorfbal actief zijn, een erg leuke, jonge en gretige groep, waar nog veel rek in zit. Maar ook in de A-jeugd zitten een aantal talenten die naar het eerste team kunnen doorstromen. Net als bij DES 1 kunnen ook die zowel individueel en als groep nog groeien. Ik denk dat ze bij DES aan iets moois aan het bouwen zijn en daar draag ik als hoofdtrainer graag mijn steentje aan bij. Ik hoop dat we dit seizoen in de zaal het kampioenschap kunnen pakken, zodat we volgend seizoen in beide competities in de overgangsklasse uitkomen.”

Aanvoerster Milou van den Boogaard vervolgt: “Ik denk dat ik wel namens heel het team spreek als ik zeg dat we erg blij zijn met de verlenging van Yvo’s contract. We hebben veel nieuwe dingen geleerd en al grote stappen gemaakt. De doelen die we voor onszelf gesteld hebben voor dit seizoen, komen beetje bij beetje beter in zicht en dat is een goed teken.”