Korfbalclub DES is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Korfbalclub DES is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Foto: DES

Korfbalcoach Ugen verruilt DES voor Nijnsel

Sport

Rinus Ugen, de huidige trainer-coach van DES, wordt met ingang van het seizoen 2022-2023 hoofdtrainer van korfbalvereniging Nijnsel, waar hij de afgelopen twee seizoenen het eerste team al ondersteunde als trainer. 

In het nieuwe seizoen gaat Ugen naast de training ook de coaching van de selectie op zich nemen. Nijnsel, dat net als DES uitkomt in de eerste klasse, wil hogerop en ziet in de ervaren trainer-coach uit Deurne de ideale hoofdtrainer om die doelstelling te bereiken. Ugen is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij DES, dat ook uitkomt in de eerste klasse en zowel in de zaal- als de veldcompetitie mee wil doen om promotie. “Bij Nijnsel ligt een mooie, nieuwe uitdaging”, zegt Ugen. “Maar ik hoop eerst het komend seizoen met DES met succes af te ronden. Hopelijk kunnen we seizoen afmaken en nog een prijs pakken. Datzelfde geldt ook voor de speelsters van A-jeugd, die ook echt stappen hebben gemaakt en nog voor de prijzen kunnen gaan.”

De Vierlingsbeekse korfbalclub is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie. “Korfbaltrainers die de ambitie hebben om DES verder omhoog te brengen, kunnen zich melden”, meldt Marijn Tacken namens de technische commissie. “DES 1 speelt in de top van de eerste klasse en we denken dat dit team, dat nog altijd jong en talentvol is en kan groeien, meekan in de overgangsklasse. Vanuit de A-jeugd hebben afgelopen seizoen al een aantal spelers hun debuut in het eerste gemaakt. De toekomst van DES ziet er goed uit, ook vanwege het feit dat het ledenaantal groeit en we alle jeugdteams bezet hebben. We willen de komende jaren met zowel de selectie als de club verder groeien en de volgende stappen gaan zetten.”

Belangstellende trainers kunnen zich melden via e-mail tc@des-vierlingsbeek.nl.

Zie ook eerder bericht:
Trainer-coach Ugen verlaat DES Al het nieuws uit Groeningen en Vierlingsbeek (ilovevierlingsbeekgroeningen.nl)